ZAŠTO SU OSTAVLJENE ŽENE NAJPRIVLAČNIJE?

Tko je koga ostavio i inicirao raskid, ima velikoga utjecaja na izgled. Zanimljivo istraživanje na Sveučilištu Michigen pokazalo je kako su muškarcima na prvi pogled najprivlačnije žene, koje su partneri nedavno “nogirali”.

couple-in-love

S druge strane, dame koje su donijele odluku o raskidu ili razvodu, nisu im bile osobito privlačne. Naravno, ispitanici nisu znali ništa o ljubavnom životu tih žena, već su samo ocjenjivali koliko su privlačne dok sjede, stoje, hodaju, pričaju…

Psiholozi su to objasnili činjenicom da ostavljene žene imaju problema sa samopouzdanjem, pa se osjećaju sigurnije kada se maksimalno “srede”, a u komunikaciji sa suprotnim spolom su pristupačnije.

Zavodnice koje lome muška srca znaju kako šarmirati i nemaju se potrebu mnogo sređivati, a zbog jakog samopouzdanja djeluju dominantno, čak i prepotentno.

Zanimljivo je kako je ista anketa u kojoj su uloge bile zamijenjene, pokazala potpuno suprotan rezultat. Nježnijem su se spolu isključivo sviđali tipovi koji su ostavljali partnerice.

S. Martić ( foto: arhiva )