ZAŠTO JE RING KRIMINALIZIRAN?

Svi veći borilački dobro promovirani spektakli, postaju promašaj sa vrlo malo publike. Zgodni frajeri mogli bi bar napuniti žensku publiku. Uglavnom sport koji je u svijetu simbol prestiža, na Balkanu je simbol kriminala. Tako često čitajući tisak u ringu vidimo kamatare, dilere, razbojnike.

Ahmic

Nije tajna da se na Balkanu jednom godišnje uspije održati veliki spektakl prepun ljudi, no ono što uglavnom prati mlade boksače i MMA borce, te njihove managere je privatni život tj. javna tajna. Droga, reketarenje, premlaćivanja, oružani obračuni, uhićenja, zatvori… borilački sportovi u Hrvatskoj i na Balkanu pretvoreni su u čisto pranje novca, a kvalitetni sportaši da prežive ulaze u sive zone. Malo ih je bez dosjea pa čak i zatvorskih presuda. Nažalost divni mladi ljudi umjesto da su osmislili marketing i promociju svog sporta kao neupitan kvalitetan sport za one koji vole hrvanje, boks i mma, većina se prepustila nekoliko managera koji uništavaju ugled tog svjetski priznatog sporta.

bilic

Život ovakvog sportaša zahtjeva posebnu prehranu, mnogo treniraju, posebno njeguju tijelo kao i manekeni, stoga ma koliko bio brutalan sport, ovim sportašima je jako važno usavršiti izgled tijela i lijepo izgledati. Zato začuđuje kako upravo ti sportaši nemaju popunjenost ženske publike. Očito je da malo žena interesira njihov trud, izgled i sport, koji datira iz gladijatorskih vremena. Uz eliku diskreditaciju sporta koji je jedino praćen kroz crne kronike, svatko tko se bavi ovim sportom dolazi na oko obavještajne zajednice. Ne treba mnogo za spojiti puzzle, bez albuma na fb, jer albume imaju i kući, stoga fotke sa zatvorenicima koji su za to “face” kvarta, ruše ugled sporta. Kako mladić i cura sa poštenim namjerama mogu ući u taj sport. Kako vratiti ugled sportu? Nakon raspačavanja droge, reketa, svježe ubojstvo boksača Bilića i managera zbog razmirica.

droga

“Mnogim financijerima koji se trude od droge financirati događaje, propali su poslovi, upravo zbog najzaslužnijeg i specijalnog odjela za droge policije, koji sve češće zaskače kurire. Često su jako povezani sa ringom.” – tvrdi nam dugogodišnji inspektor odjela za droge. No ne treba omalovažiti mlade sportaše koji žele taj sport lansirati u profesionalni svijet sporta, no to će ostati na njima, stvaranju promocije, marketinga i potpunog profesionalizma.

Udarno tim, fotto FB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *