USPON IVICE KURTOVIĆA 1.dio

Ivica Kurtović vlasnik Hotela Lav stvorio je image poduzetnika iz sjene o kojem je malo pisano u javnosti osim hvalospjeva pisanih u EPH i NCL medijima. Otkrivši nepravilnosti u njegovom bogaćenju kao i mnogih samozatajnih tajkuna Dalmacije i Hrvatske došli smo do šokantnih svjedoka sa suda i materijalnih dokaza o tipično Kumskom preuzimanju Brodosplita, raspodjeli stanova direktorima, sucima, urednicima EPH kao i otimanju zemlje na kojoj izgrađuje tri vile.

Radeći na predmetu BRODOTURS, naišli smo prvo na našu kolumnisticu koja je zbog potrage za svojim zemljištem poslana na psihijatrijsko vještaćenje;  policijski, sudski i medijski gonjena shvatila je da se nalazi u ratu sa vjetrenjačama. Riječ je o Gordani Šprajc za koju je Slobodna Dalmacija pisala da je dinamitom išla na stanare u svojoj kući što se ispostavilo lažnim objedama medija. Šprajc nam je iznjela: “Pljačka i otimanje BRODOSPLITA počinje na mojoj zemlji. Glavni i odgovorni za uništavanje BRODOTURSA je upravo gospodin Ivica Kurtović koji je nezakonitim metodama i spregom sa sutkinjom Andreom Boras Ivanišević, urednikom Slobodne  Ivicom Ivaniševićem, pokojnim sucem Čudinom, načelnikom odjela za gospodarski kriminal i Mladenom Bajićem opstruirao cijeli moj postupak. Protuzakonito su se uknjižili na moju zemlju i vodim godinama kazneno gonjenje protiv Ivice Kurtovića”

Na temelju izvedenih dokaza gospođe Šprajc kontaktirali smo telefonski gospodina Kurtovića koji je na prvi poziv priznao da je zemlja njena no da su tu nastali neki drugi problemi jer je ona luda. Nakon toga smo ga pitali kada je kupio Brodotours i koji sve direktori te suci useljavaju na njenu zemlju u vile te da li se to odvija u trenucima kada se vrši privatizacija Brodtoursa? Uzvratio je zbunjeno da ne razumije kakve veze ima jedno sa drugim. I da takve stvari ruše njegovu reputaciju te ih ne bi trebalo objaviti, pa smo se dogovorili za kavu. Samo nama je poznato kako i zašto ima veze jedno sa drugim ali i gospodinu Kurtoviću, no javnosti će tek postati tijekom iznošenja materijalnih dokaza tko je sve nejasna uloga u priči Brodotours i Eurodom.

 

Sjeli smo na kavu ja i gospodin Kurtović te sam m urekao : “Čujte gospođa Šprajc je donjela sudsko vještvo dr. Mije Milasa da nije luda.”  Okrenuo se u obranu praveći me ludim: “Ja Vam nisam rekao da je luda i nisam rekao da je zemlja njena, ona se spori sa drugim osobama.”  ali rekli ste mi na telefon mu konstatiram, pa nastavlja: “Vi to ne smijete objaviti, Vi morati znati što objavljujete.” Rekao sam mu da mi je u interesu istina i da ne prežem od ničega za istinom te mi nitko neće naređivati što objavljujem. Prije nego sam otvorio pitanja, okretao je glavu rekavši da su mu prijatelji rekli kako se uopće nema što nalaziti samnom ali je ipak transparentan. Nakon što sam mu rekao da će svi poduzetnici doći na red i da sam nepristran, zanima me samo kako se obogatio ali ne mora odgovarati. “Naravno da ću odgovoriti ja sam pošten čovjek, nisam kriminalac, sve što sam stvorio stekao sam pošteno.” Brzo je završila naša kava, pa mu šaljem pitanja na službeni email:

 

Poštovani Gospodine Kurtović….

Niste dužni dati odgovore kako su Vas upozorili prijatelji, mada su Vas
krivo upozorili jer transparentnost uklanja sve nejasnoće, donosi
mogućnosti. Sjeli smo na kavu na vidilici u nedjelju u 10 sati i tijekom razgovora
niste ništa odgovorili.

Pripremio Toni Eterović, slike udarno

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *