USKOK NA HRT I NOVOJ TV – SVILAN PRIMIO MITO?

MITO PREKO 200.000 €URA, USKOK SUMNJIČI SVILANA I HLOVERKU

Siniša Svilan, (djevojka) i Hloverka Novak Srzić na piru Hloverkinog sina

Pojedinosti su nejasne u cijeloj istrazi ali USKOK u aferi Core Media sumnjiči i direktora programa NOVE TV Sinišu Svilana da je primio mito od direktora Coremedie Vladimira Šelebaja bivšeg supruga HTV-ove novinarke Dijane Čuljak. Šelebaj je bio u istražnom pritvoru i otkrio kome je sve morao davati novac “sa strane”. Spominje se mnogo tv imena koja bi se mogla naći iza reštki, a kako neslužbeno doznajemo Svilan se već obratio svome predsjedniku uprave da nekome politčiki smeta. Zatražio je i od Ive Gačić da za njega lobira. Uglednoj američko židovskoj obitelji Lauder koji su vlasnici grupacije kozmetičkih i televizijskih lanaca diljem svijeta, nisu potrebni ovakvi skandali, pa je vjerojatno da će i sami revizori grupacije CME obaviti unutarnju kontrolu, pošto su previše slobode dali Ivi Gačić i Siniši Svilanu.

Svilan sljedeći tjedan treba doći dati iskaz u USKOK te je o tome obavješten službeno. Pozvan je u svojstvu osumnjičenika. Nakon njega na red dolazi neslužbeno doznajemo i Hloverka Novak Srzić. Iako su mnogi nakon puštanja Šelebaja da se brani uz jamčevinu sa slobode mislili da istraga staje, prevarili su se. Kako naš USKOK treba dugo da udahne očito je zagazio dalje.

Siniša Svilan pune četiri godine je na ruke primao proviziju o Šelebaja kako bi COREMEDIA projekti prošli na NOVOJ TV. Istražitelji su otkrili da je Šelebaj preko svoje supruge Dijane Čuljak ljubavnice Olivera Grbića (savjetnika ministra policije) i njihova partnera Edvina Softića, primio više od 250.000 eura.  Sve je kulminiralo uhićenjem Šelebaja i petoro glavnih aktera u gospodarskom kriminalu kada je Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo protiv njih istragu zbog izvlačenje novca iz državnog proračuna. Prema optužbi, Šelebaj je uz pomoć suosumnjičenika i njihovih tvrtki na temelju fiktivnih ugovora izvlačio milijune kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot, a usto je na račun PDV-a nezakonito iz proračuna izvukao 3,3 milijuna kuna.

Šelebaj se branio da mu sve namješta tadašnji ravnatelj policije Oliver Grbić koji je u ljubavnoj vezi sa njegovom ženom Dijanom Čuljak Šelebaj sa kojom je danas razveden. Dijana Čuljak bila je dugo zaštitno lice Hloverke Novak Srzić, a Hlo se također spominje u spisima kao osoba koja je znala o kriminalu kao i Iva Gačić direktorica informativnog programa NOVE TV. Ovaj skandal ako ga mediji ne zaguše mogao bi prerasti u dinastiju.

Istražni tim udarno (Cropix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *