UREDNIK: POBJEĐUJEMO RAIFFEISEN ZADRUGE

Glavni urednik portala udarno.com i voditelj stožera ANTIraiffeisen Toni Eterović iznio je posebno zadovoljstvo u obračunu sa hobotnicom Austro- Hrvatske. Istakao je veliko zadovoljstvo radom Austrijskog Nacionalnog ureda policije, te se uskoro planira sastati sa samim vrhom Austrije.

stozer

NA OVOM SLUČAJU SAM POSTAO PSIHIJATAR, KRIMINALIST, SVEĆENIK, SOCIJALNI RADNIK I NOVINAR. – tvrdi Eterović

“Iskreno gledajući Hrvatsku policiju, mjeriš sve svojom mjerom. Svatko svakoga zna, svatko dojavljuje svakom i toga ima svuda. Korupcija je po svuda. U Austriji smo dobili dojam iznimne discipline, praktički mi nismo naučili i vidjeli da policija negdje temeljito radi, a oni nisu vidjeli sumnjičavije ljude. Taj ured se može na Hrvatski jezik, prevesti na više načina, uglavnom ga zovu Nacionalni ured policije Beč. Ono što bismo voljeli je da nam se i javno i anonimno priključi što više ljudi, jer oteti će im nekretnine ma koliko ih uvjeravali u suprotno. Nitko nije otplatio.” – rekao je hrabri Eterović koji se žali samo da ga pokušavaju diskreditirati u Hrvatskoj, a kako ima vojsku obespravljenih iza sebe koji ne poznaju strah i pomažu jedni drugima dok se ne okonča agonija.

Kako se primopredaja tkz. kredita dobivala u Austriji, žrtve tvrde da je nemoguće da nitko nije znao. “Pazite, mene ne zanima čiji je to novac. Uopće se ne bavim istragom pranja, to je čak glupo pranje ako je netko na takav način radio, nije normalan. Ovdje se baca ljude na ulicu navlači ih se da sačekaju pa puca u leđa. Novac je davan iz šaltera tkz. banka u Austriji. Naravno da je granična policija morala znati i mnogi policajci tamo. Zato ja inzistiram osim istrage i broja koji smo dobili, da glavna tužiteljica i ministri prime naš stožer. Po hodniku smo neslužbeno pričali i bili su razgovorljivi o korupciji u Hrvatskoj. Cijelo pravosuđe Austrije zna što radimo. CIA-u, FBI i INTERPOL sam obavijestio da je situacija ozbiljna i gledaju na korake Austrije. Što se tiče Hrvatske, sa našom zemljom se svi rugaju jer nema ni slobode ni pravosuđa. Nabrajaju meni HYPO banku, kao da je ja istražujem.” Momak dječačkog izgleda i mozak od 50 godina, tvrdi da zasluge pripadaju cijelom hrabrom stožeru i povjerenicima, a najavljuje da će uskoro i paralelno kroz Beč svi zajedno otići u Berlin i Strasburg. Eterović je kategoričan da dug ne postoji, i to ne samo on nego i odvjetnici pored njega. Jedan dio istražitelja je javan, jedan potpuno tajan. “Sasvim je jasno da ako se novac isplaćivao u kešu do 500.000€ura i nije davana potvrda, klijenti uopće nisu znali što rade. Danas su im popisali za dužnike i djecu i rođake. To nitko normalan ne bi htio da mu treba novac jer bi potpisao suicid. Ovi ljudi su prevareni, oni nisu dužni nego Raiffeisenbank njima, i novac, i duševne boli, i živote i zdravlje. Nikakva pravila se nisu poštivala, nama se poklanja povjerenje masovno. Odgovarali smo ljude od crnih zamisli. Bojim se da ako se nešto konkretno ne poduzme i od naše strane, te Linić i Miljenić narede ovršne ništavnosti sa tim zadrugama, da bi se moglo dogoditi nešto što će teško spriječiti vojska i policija.” Eterović upozorava da je situacija više nego ozbiljna i da su je za sada shvatile sve međunarodne institucije koje rade detaljno na predmetu.

Ističe da je nekoliko aktera u kriminalu zapravo u prijateljstvu sa Mladenom Bajićem, te je očito i kočnica u tome, no kočnica popušta sa svih strana. Eterović se pohvalio kako je kroz svoj rad stekao brojne prijatelje u obavještajnoj zajednici, sudu, policiji i da je sretan kada vidi da još ima idealista u Hrvatskom rasutom sustavu. Urednika Eterovića na sto metara prati njegovo osiguranje, koje ga jako teško hvata pored brzog ritma.

Za svoj razgovor javite se tajnici na broj: 021/276-831.

Urška Anzulović, fotto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *