UMRO MOSOR RIP

Legendarni i kontraverzni novinar Milorad Bibić Mosor umro je danas u 60. godini u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Radio je za Slobodnu Dalmaciju, Nedjeljom u dva, a zadnje vriejme je teško bolovao. Sve do nedjelje nije se dao i pisao je iz bolnice za Slobodnu.

Milorad Bibić Mosor se rodio u Splitu 25.07.1952. godine gdje je završio Osnovnu školu Bratstvo-jedinstvo, Gimnaziju Vladimir Nazor i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te je postao inženjerom elektrotehnike.

Njegova specijalnost uvijek je bio sport, a uža mu je specijalnost košarka, o kojoj je godinama pisao u raznim tjednicima i revijama: SN Reviji, Sprintu, magazinu Koš, magazinu Košarka, reviji Gloss, specijaliziranome košarkaškome mjesečniku FIBA Basketball Monthly, a surađivao je i u zagrebačkim Sportskim novostima, riječkome Novom listu, ljubljanskim listovima Delo i Dnevnik, mariborskoj Večeri, sarajevskome Oslobođenju, skopskoj Večeri

Kao sportski novinar pratio je brojna velika svjetska natjecanja, Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva, intervjuirao mnoge poznate osobe iz sportskog svijeta. Nekoliko godina na splitskoj Televiziji Marjan bio je urednik i voditelj specijalizirane košarkaške emisije U koš, u koš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *