UBIO JE SELENU OKRUTNO, TRAŽIM 40 GODINA ZATVORA

Tužiteljica ŽDO Julijana Stipišić iznjela je u završnim riječima da je Edi Mišić kao ubrojiva osoba unatoč poremećajima ličnosti smišljeno bez motiva ubio Selenu Macedo na osobito okrutan način koji je nezapamćen u Splitu. Tužiteljica je navela da osoba koja odbija govoriti, bezosjećajno se ponaša i bez kajanja gleda u pod, je Edi kojem je dokazano ovo ubojstvo.

edi misic

TUŽITELJICA TRAŽI MIŠIĆU 40 GODINA ZATVORA

Što se tiče motiva, iznjela je da je nevažan. “Djevojka se mučila, gledala ga u oči, možemo zamisliti strah, kada je gledala  nož, zaljepljenih usta i svezana. Sumnjam na sexualnu pozadinu, iako nije dokazana radi truleži. Ovakvom čovjeku ne smijemo dati više nikada priliku, i svima mora biti primjer da se ovo nikada više ne smije ponoviti u Splitu i Hrvatskoj. Način na koji ju je pokopao sa glavom prema podu, ukazuje na namjru da je htio da se nikada ne nađe. Hematoni po zglobovima i vratu govore da je ona strašno patila. Edi Mišić nije htio govoriti niti opisati što se događalo, nije htio surađivati, aktivno se braniti. Jasno je da se radi o hladokrvnom ubojici, za kojeg tražim maximalnu zatvorsku kaznu. DNK  i svi dokazi se podudaraju, a Mišić je nedvojbeno počinitelj ovog okrutnog zločina.” Također je tužiteljica iznjela da je nemjerljiv strah koji je Mišić izazvao u gradu pod Marjanom, kao i cijeloj Hrvatskoj. Odvjetnik Frane Gorjanc prvo je rekao da će možda vrijeme pokazati što je istina, potom išao na neubrojivost iako je psihijatar Miroslav Goreta iznio da je Mišić ubrojiv, natioč stukturalnom narcističkim poremećajem. Na kraju je Gorjanc zamolio sud ako ga i odluči osuditi, da ubojstvo nije okrutno.

Doktorica sudske medicine Marija Definis Gojanović koja je obavila obdukciju iznjela je da u dvadeset godina obdukcija od rata pa nadalje, nije vidjela nešto ovako….pa je htjela opisati, no zaustavila se. Rekla je da zbog visoke temperature su bile strašne promjene na tijelu, da je žrtva jako patila, te je potpuno odrezanog vrata. Hematoni su nađeni na zglobovima, što ukazuje na mogućnosti koje nisu dokazane zbog truleži tjela, ali očito i nakaradnog očevida. Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića donosi u 13 sati .

Toni Eterović, Cropix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *