U ŠETNJI SA UREDNIKOM: Nema afere sve je transparentno

Predsjednik RH Ivo Josipović jučer u 23 sata šetao je Splitom nakon posjeta Filozofskom fakultetu. Bio je u pratnji jedne gospođe i tjelohraniteljima. Iznenadno mu se pored splitske pošte javio i urednik portala udarno Toni Eterović. Predsjednik se unatoč kritičkim natpisima na portalu srdačno javio, prišao uredniku te nastavio šetnju u kojoj su razmjenili nekoliko rečenica. Rekao je da mu se sviđa Split i iznio gdje je sve bio tijekom dana. Urednik ga je pitao jeli mu bolje oko, na što je dobio odgovor “Pa puno bolje, prolazi”. Na to je predsjednik upitao urednika jeli riješio probleme.

Eterović je uzvratio da su problemi o kojima on piše i ukazuje društveni problemi a ne njegovi. Predsjednik je osobno dobio na znanje da je splitski Općinski sud korumpiran, da Mladen Bajić posjeduje dokaze i ne poduzima ništa, da se u ACI marinama godišnje krade 200 milijuna €ura a nitko ne poduzima ništa, da je crni čarter tema svjetskih medija a da nitko opet ništa ne poduzima, da je Ivica Kurtović sa Vladom Sanaderom oteo zemljišta i podmitio suce. Josipović se zagledao u pod pa stao: “Ma pošaljite mi te dokaze, sve mi pošaljite.” Urednik ga je na to pitao jeli mu naštetila afera ZAMP, na što je predsjednik dignuo ruke prema nebu: “Ma nema nikakve afere, pa sve je transparentno i jasno. Aferu žele jer im je možda pala posjećenost ili trebaju oglase, no u redu….” – bio je vrlo samouvjeren i opušten.

Urednik mu je ponovio pitanje vezano za odnos sa Marijanom Kostrenčićem iz Stryie i Ingre, kako se poznaje sa njim, jer je čovjek vlasnik 75% Zadruge i kluba jahting lučice Agana na otetoj zemlji obitelji Radić. “Ja sam zaista samo pohađao isti fakultet kao i Kostrenčić, kao i Kutle čak, a ja doista nemam apsolutno nikakve veze sa tim čovjekom. Jednom je bio predstavljao izgranju neke mislim autoceste i tu je stao pored mene da su nas fotografirali. Ako postoji nešto što se zataškava dostavite mi.” – bio je rezolutan predsjednik. Kolegicu Eterovića je pitao da li je sluša Toni ali je kolegica fan predsjednika pa ga je gledala oduševljeno i samo kimala glavom.

Predsjednik daje dojam da želi riješiti stvari i vidjeti što se doista događa po tim predmetima, no zaista postaje otužno da istražni novinari moraju obavljati poslove policije, tužiteljstva i tajnih službi, koji posjeduju sve dokazne materijale o pljački nad pljačkama a preko suda koriste moć da ušutkavaju one koji progovaraju o problemima. Nekako postaje i čudno da predsjednik ne zna ništa o tome, jer prati portal udarno, pa se ne zna koji više su dokazi potrebni. Valjda bi trebali istražni organi dovršavati našu predistragu.

Info tim udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *