TV PINK IZLAZI IZ KRIZE SA SVILANOM

Željko Mitrović je nakon velikog financijskog i zdravstvenog kraha, izmjenio je kompletni upravni i menađmentski odbor. Mnoge je proglasio neprijateljima, trovačima i špijunima te ih “nogirao”. Nakon što je angažirao privatne istražitelje, odlučio je kome će dalje pokloniti povjerenje, a tko mu ne treba. Iz Hrvatske je odabrao Sinišu Svilana kojeg su potjerali sa NOVE TV zbog velike USKOKOVE istrage CORE MEDIA.

Prvi čovijek najgledanije balkanske televizije, koja je izgubila taj status zbog sve veće konkurentnosti odlučio se za promjene. Mitrović je preživio gadnu krizu i pao na ljestvici najbogatijih Srba. Mnogi zaposlenici dugo vremena nisu primali redovnu plaću, no sada se sve stabiliziralo. Predsjednik “Pink media group” postavio je sebe za generalnog direktora, a iza njega dolaze: Ivan Vlatković (zamjenik generalnog direktora), Milica Mitrović (direktor programa), Siniša Svilan (regionalni direktor programa), Vladimir Petković (financijski direktor), Igor Turčinović (direktor filmskih studija) i  Tarmo Krim (art direktor), Estonac, čovijek koji je zaslužan za vizuelni identitet posljednjih 10 “Evrosong” događaja.

Mitrović je neizravno priznao da je izgubio na tržištu, iako ima najviše televizija, planira  sa novim timom potvrditi dominaciju, ali i da svoj TV utjecaj još više proširi na zemlje regije Balkana. Suzio je osnovni tim koji je prije imao trideset ljudi, na desetak. Priznao je da je iza njega vrijeme patnje i muke, da je isplatio sva dugovanja i da su radnicima konačno isplaćene sve zaostale plaće. “Ako smo uspjeli da držimo lidersku poziciju 14 meseci bez likvidnosti i bez novca na računu, onda možete zamisliti kako će ovo izgledati sada, kada smo se potpuno oporavili i spremili velika finansijska sredstva za novu sezonu. Nemam dilemu da će ovo biti najjača sezona na TV Pink! Uspeli smo da troškove svedemo na minimum i sada smo apsolutno stabilni. Nikome ne dugujemo ništa, sada možemo mirno da spavamo i vredno da radimo! Ovo je “dream team” sa kojim će, siguran sam, Pink imati najuspešniju TV sezonu u istoriji srpske televizije, rekao je Mitrović za srpske medije.

Svilan je u životopisu istakao da je stvarao Latinicu i zaslužan za uspjeh NOVE

Mitrović je rekao kako je prodao tvornicu vode i izvršio sa tim novcem dokapitalizaciju TV Pinka kao i pokrio dugove . “Upao sam u velike dugove, recesija je uradila svoje, ja sam se razbacivao i verovao u krive ljude. Podmirio sam oko 40 miliona evra, a Pink se ponovo vraća na mesto koje mu pripada – na tron. Naravno, ovo sve ne bi bilo moguće bez Milice Mitrović, koja je u proteklom periodu bila najveći oslonac “Pinka” i koja će i u novoj sezoni biti pokretačka snaga svih novih projekata.” izjavio je ponosno za svoju ženu, podršku i poslovnu savjetnicu Željko Mitrović. Nova oprema koju je kupio košta tri milijuna €ura a to su: dvoja nova reportažna kola, specijalna rasvjeta, više od 200 metara kvadratnih video-zidova, 20 novih plej-auta. Najavljuje skupu produkciju sa 35 novih projekata. TV Pink koju je trebalo kupiti više kupaca ipak nije prodao.

Pripremio Toni Eterović, fotto RTV Pink

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *