TUŽITELJICA BRANKA DUJMIĆ KOČI ISTRAGU KOSTRENČIĆA

Tužiteljica Splitskog Općinskog državnog odvjetništva kazneno je prijavljena za zataškavanje i opstruiranje postupka Marijana Kostrenčića. Na telefon je novinar ne spremnu uhvatio i pitao zašto odbija primiti Mariju Radić na razgovor oko slučaja Kostrenčić, rekla je kako ima mnogo posla. Pritom je upitala tko je na drugoj strani telefona, kada joj je uzvraćeno –“Novinar portala udarno, možete li reći zašto kočite tri godine postupak?” Odgovorila je da ne može davati odgovore novinarima i da postupak nije uopće u nje iako je prethodno potvrdila. Rekla je da ne smije niti reći jeli postupak u nje. Nakon toga nas je usmjerila na glasnogovornicu Rene Lauru. Nismo imali potrebu za glasnogovornicom jer nam je bilo jasno da je početna bila laž, a graditi laž na laž ne vodi razgovoru. Sve bi bilo uredno da nismo razgovarali sa Marijom Radić i da nam nije pokazala 50 podnesaka kojima traži razgovor o svom predmetu ali ne dobiva zakonske odgovore.

Ne možemo reći da je netko potkupljen ali je očigledno kočenje istrage, kao u bezbroj istraga i da predmet stoji u ladici tri godine što je tužiteljica Dujmić i priznala, braneći se kako čeka što će riješiti Županijsko državno odvjetništvo. Zamolili smo Mariju Radić da zove na telefon ispred nas. Iako je bezuspješno zvala DORH tri dana svakih deset minuta, jučer joj se javila Branka Dujmić ispred nas. “Dobar dan ovdje Marija Radić zovem vas vezano za moj predmet…” prekida je Dujmićka...“Znam gospođo Radić i zamolila bi Vas da prestanete stalno slati podneske jer kad bi ja čitala podneske i primala stranke mogla bi se samo time baviti. Strpite se.” Nakon toga je ispala iz kontrole i Marija Radić pa joj je rekla da je dužnost DORHA izvjestiti u kojoj fazi je njen postupak, da joj je dosta strpljenja zbog lopova koji joj je ukrao zemlju. – “Prvo ste mi rekli da nema kaznenog djela, poslije pa da ima, rastežete me po građanskom sudu, Vi činite kazneno djelo. Za dva djela su mu optužnice na u Vas i na Županijkom u Laure.” Dujmićka je samouvjereno izjavila na telefon da je prijavi, jer je sasvim očigledno da u državi nitko za ništa ne odgovara pa neće ni ona.

Marija Radić je prijavila USKOKU u Zagrebu, a kao svjedoci smo zataškavnja i opstrukcije opetovano poslali EU komisiji. Državno odvjetništvo vrvi od kriminalaca.

Pripremio Toni Eterović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *