TORTURU NA RADNICIMA OSUDILI POLITIČARI, AMNESTY MEDIJE

Lesar, Tomašić, Grubišić, Tomasović, Petrina osuđuju postupanje ministra Ostojića. Izvještene sve svjetske međunarodne organizacije i sud za ljudska prava. Potpuno neistinito izokrenuto informiranje većine medija i sprega sa ministrom policije. Sindikalist Ribić je optužio NOVU TV da zastupa vlast i kapitalizam i opstruira pokušaje sindikata te radi na razjedinjavanju ljudi.

JOSIP ETEROVIĆ POLICIJSKIM BRODOM SVETI MIHOVIL SPROVEDEN JE U LORU JER JE VIKAO STEČAJNOJ UPRAVITELJICI DA ŽELI UNIŠTITI KAMENOLOM.

Ranko Ostojić zbog torture nad radnicima Jadrankamena neće proći sa izjavom da se provodio zakon. Taj dan je izbjegao dati izjavu a i prijatelji novinari su ga trebali zaobišli, urednici rezali . Srećom udarno je prijatelj samo sa malim ljudima. Nije dao demantij i izbjegavao je kontakt sa radnicima, a radnici bi trebali biti simbol Socijal-demokracije koju se zagovaralo pred izbore. HHO je osudio čin radnika, ali je Stipe Petrina izjavio da je HHO sa Ivanom Zvonimirom Čičkom najveća sramota u ovoj državi. “Taj neradnik Čičak pijanac iz klijeti, bolje da šuti, dobro mu je davno rekao Šime Đodan…. na deset mojih pismena nije se usudio pristojno odgovoriti. Krši se ustav kradu mi mandat za vijećnika u županiji. U Hrvatskoj se zakoni donose po potrebi i zato jebem mater svakome tko kaže da je Hrvatska pravna država.” – bio je kategoričan najpoznatiji gradonačelnik po dobivenom sudskom postupku protiv HRT, koji je odbijao plaćati pristojbu. Slučaj Jadrankamen će u saboru dočekati vladu.

“Ne želim se promovirati na tuđem bolu, uhićivanje radnika osuđujem kao i ministrovo postupanje.” – Lesar

Dragutin Lesar rekao nam je da je od samog početka uz radnike Jadrankamena kao i sve ostale radnike i da ima načina da im se pomogne. “Strašno je to hapšenje i još čudnije kako su mediji sve minorizirali. To je prošlo skoro nezapaženo, kao klasično uhićenje. Čitao sam i gledao sam, zakon nije za sve jednak. To je očito. Nisam iznenađen ovim promašajem od vlade da se tako suočava sa radnicima.” Selma Katunarić je rekla kako od prvog dana kao splitski ogranak Laburista stoji rame uz rame uz Jadrankamenovce. “Od prvog dolaska u Split, pa nadalje. Predsjednik Lesar je povodom prvog “ataka” policije na radnike Jadrankamena prvi i jedini tražio prekid saborske sjednice, te osudio reakciju policije i ministra. Javljali smo se  gosp. Drpiću, no manje više komunicira se samo s medijima, a naši pozivi nisu toliko atraktivni. Onog trenutka kada nas prepoznaju kao partnera i onoga tko im želi pomoći, dati podršku u svakom obliku slobodni su se javiti nam.” – rekla je predsjednica Nacionalnog vijeća stranke Selma Katunarić.

Don Ivan Grubišić je rekao da je svaka sila neopravdana, te su radnička prava svetinja. “Zakon nije prema svima jednak i ne poštuju ga oni koji bi trebali biti simbol zakona. Ne volim taj osjećaj u zraku policijske zemlje, zbog toga sam ušao u politiku da se dogode promjene. Ovo ne, nisam očekivao. Tužan sam.”

Aktualna Vlada Zorana Milanovića rado se predstavlja kao socijalno osjetljiva u čemu je demantiraju najnovija događanja vezana uz prosvjede radnika “Jadrankamena”. – Tomašić

HSP dr. Ante Starčević najoštrije osuđuje zakidanja radničkih i ljudskih prava radnicima “Jadrankamena” s Brača.“Aktualna Vlada Zorana Milanovića rado se predstavlja kao socijalno osjetljiva u čemu je demantiraju najnovija događanja vezana uz prosvjede radnika “Jadrankamena”.

“Najoštrije osuđujemo uhićenja četvorice radnika “Jadrankamena“ zbog kako se navodi, „samovlasti i pružanja otpora“, policijsko „treniranje strogoće“ neprimjereno današnjem stupnju demokracije, skrivanje ministra unutarnjih poslova od radnika „Jadrankamena“ na trajektu dok je putovao na kupanje na Brač te neprimjerene izjave državnog odvjetnika Michele Squcimaroa na mjestu prosvjeda. Pozivamo aktualnu i nesposobnu Vladu da prekine neuspjeli stečaj nad “Jadrankamenom”. Pozivamo ih da na taj način otklone sumnju kako je na djelu sprega i nagodba DORH-a i vlasnika Brune Orešara koji je osobno zatražio provođenje stečajnog postupka. Jadrankamen” treba dati na upravljanje i gospodarenje radnicima koji će se svojim znanjem, iskustvom, tehnologijom i sirovinom kojom “Jadrankamen” raspolaže znati izboriti za ospstojnost tvrtke i zadržati već uhodano tržište.” službeno je potpisala priopćenje  za medije potpisala je predsjednica stranke HSP Ante Starčević Ruža Tomašić.

“Taj čin policijskoga terorizma nema dovoljno ružnoga imena kako da se nazove! Ovo nije pravna država.” – Tomasović

Dr. Hrvoje Tomasović iz HDSSD nam je rekao: “Sramota je da se hapse radnici zbog borbe za radnička prava, borbe za svoj kruh svagdašnji i svoje obitelji! To je sve posljedica pljačke koje smo gledali zadnjih 20 godina, pljačkaške privatizacije i rasprodaje države i njenih resursa! Ako su se radnici ogriješili o zakon onda država treba djelovati, ali ako radnici se bore za svoja ustavna i Božja prava da rade i prehrane obitelji onda taj čin policijskoga terorizma nema dovoljno ružnoga imena kako da se nazove! Ovo nije pravna država.” – bio je rezolutan.

Sve u svemu policijski odred nije prošao nezapamćeno i očekujemo odgovore Vlade kao i predsjednika.

Pripremio Toni Eterović, fotto udarno i privatne

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *