TOMASOVIĆ: SPLIT ĆU TURISTIČKI OŽIVITI 365

Danas je na predstavljanju svog programa, kandidat za gradonačelnika dr. Hrvoje Tomasović iznio viziju razvijenog Splita, te iznio plan kako teoriju realizirati; turistički oživjeti grad na svim onim djelovima gdje je ugašen. A mnogo je zapostavljen. Nakon zapadne obale potrebno se skoncentrirati na sve ono što je još uvijek zapostavljeno.

hrvoje tom

U dvorani gdje je prednjačila mladež, Tomasović je pojasnio kako se čak od 1% gradskog proračuna može napraviti nešto što će Split pretvoriti u turističku atrakciju 365 dana u godini. Tvrdi da bi iz EU fondova odmah dobili za projekte koje iznosi. Naglasio je da hitno treba smanjiti najmove u centru grada i omogućiti ljudima da sa kvalitetnom ponudom budu u centru, pošto mnogo prostora i lokacija leže zapuštene. Tvrdi da je neophodno ojačati prodaju svega onoga po čemu je Split drugačiji. Istakao je da će spojiti cestu Domovinskog rata sa dnom Zvonimirove i izgraditi prometnicu izravno do Trajektne luke. Također srediti istočnu obalu.

“Ovaj grad treba kirurški nož i radijaciju jer ga je veliki rak zahvatio. Htio bi i znam kako oživjeti Split u kojem dugo razgovaram sa ljudima o njihovim potrebama i potrebama grada.” Dok mnogi tražu da se vjeruje u njih, Tomasović traži vjeru u projekte. Predstavio je plan podzemne željeznice METROA koji bi u krug zaokružio cijeli grad. Splitu je potreban Aqua park, sportska staza za bicikliste od Marjana do Žnjana uz more. Obogatiti Marjan sportskim sadržajima; dom mladih u  Muzej umjetnosti, prostor iznad Dječjeg kazališta koji je zapušten osmislio je za umjetnike, te uspostavljanje glazbene filharmonije Splita. “Tržnica (pazar) ne može iskakati sa prodajom naočala “made in China”, jer je to neukusno. Pazar moraju na počecima krasiti autohtoni proizvodi Splita, okolice, makar se radilo o verduri ili vlaškim torbama, bodulskim košarama. Mi moramo grad imati živim 365 dana u godini i svi građani koji nude projekte trebaju biti saslušani.”

“Nemam klan, neovisan sam, svakim radnim danom pripadam drugim ljudima i borim se za njih, zato želim svakog čovjeka sa vizijom saslušati.” Iznad Splita nalazi se povijesna tvrđava na Klisu? Što mislite što bi Francuzi ili svaka pametna zemlja uradila da iskoristi nama neuočljivu ljepotu.” Žičara od Splita do tvrđave Klis za Tomasovića je san koji će privlačiti turiste. Kandidat za župana HDSSD Luka Roguljić je istakao kako bez enormnih troškova a postojećih kapaciteta ova županija može otvoriti vrlo jaku farmaceutsku tvrtku i zaposliti mnoštvo nezaposlenih. HDSSD je stranka koja nudi viziju.

Pripremio Toni Eterović, fotto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *