SVE VIŠE KRIVOTVORINA, A IDEMO U EU!

Pokušali smo sa žrtvom katastra u kratkim crtama utvrditi što se točno događa u katastru Splitskih podružnica, a dobili smo pedeset žrtvi, koje mašu sa krivotvorenim prerisima putem kojih im je ukradeno imanje. Građani se upućuju na upravni sud, a trakavica nikad nema kraja.

NELA PROLIĆ UPORNO RADI POSAO DORHA I POLICIJE, PRIJAVLJUJE KRIVOTVORINE KOJIMA JE UZURPIRANA NJENA KUĆA.

Umjesto na kazneni sud, ono što pročelnik katastra ispostave Split Drago Butorac naziva greškom je tipični organizirani kriminal koji je i prijavljen USKOKU od više prijavitelja do sada. Mnogo je greški da bi bile slučajne, te mnogo koštaju oštećene žrtve, neke i života. Solin, Supetar, Split, Šolta, Hvar, Trogir, Omiš….U civiliziranim zemljama zbog jedne greške se opominje, a za drugu završava izvršitelj djela, te nadređeni u istragu.Iste “mutljavine” se odvijaju u prostornim uređenjima koje vodi Marijo Radevenjić. Interesantno je da se nijednoj stranci koja traži svoje prerise i dokumente u oba područna odjela, odbija dati njihovo vlasništvo. Zašto? Često se otkriva da je netko iz katastra izdao jedan preris i udario državni pečat za kriminalne potrebe gradnje, kuporpodaje, otmice, dok u glavnom operatu Državne geodetske uprave stoje uredni prerisi. Transparent International je zatražio preris od obitelji Levarda i dobio, dok sama obitelj Levarda je odbijena i rečeno joj je da će je zvati, što nikada nisu.Ako prođe prođe, kriminal je mikro vidljiv, pa je 99% osoba smatra se oštećena da nema blage veze. Mnogima su odnesene zemlje, šume, kuće, vrtlovi pa su počeli istraživati što se to događa. Svaki put uredno je DORH i policija odbacivala prijave protiv osumnjičenih, no sada se skupilo žrtvi.

MAJLA PETRIČEK I MARIJANA LEVARDA PORED BESPRAVNOG NIZA VILA, KOJE ZAGRAĐUJU ZAKONIT PUT DO MAJLINE KUĆE

Svjedok Nadan Prolić tvrdi. “Ukoliko vam treba nekakvo uvjerenje, kopija katastarskog plana, prijavni list i sl., a oni nisu nikada provedeni kroz katastarski operat obratite se u Ispostavu katastra u svom mjestu i to voditelju i s njim sve dogovorite ( cijenu , vrijeme izdavanja te naravno što želite ).Nakon što dobijete krivotvorinu i istu „ uredno platite“ dostavite je kao prilog državnom tijelu od kojega tražite da se provede upravni postupak ili sudski postupak u vašu korist. Kako stranka koja je time oštećena nije upoznata sa traženjem, kriminalac je u prednosti jer pušta da proteče određeno vrijeme, te takav kriminal ode u zastaru, a kriminalca ne možete kazneno goniti. Ravno ratnom zločinu.” – tvrdi Prolić. Ivanka Ivanišević nam kaže: “Smišljeno planski otuđi ti nešto, a kad dobiješ krivotvorine shvatiš da su stare pet godina i da je djelo otišlo u zastaru.” Dok Vinko Burić nam tvrdi: “Ovdje se radi o vrlo uigranom kriminalu, gdje se utjecajni igrači građevinske mafije oslanjaju na državu. Pričao sam sa majkom Ive Josipovića, poslala mu je moje papire, no on je to izgubio. Radi se o dobro smišljenom kriminalu gdje se pozivaju na greške. Više je nego očtio da to nisu greške nego čisti kriminal.” – zaključuje Burić. Tijekom pisanja o ovome zainteresirala se EU komisija za članke i svjedoke. Katastar je tijelo koje se smatra neoborivim, i nitko ne provjerava njegov rad. Većina sudskih vještaka je radila u katastru i bingo je ako naletite na čistog čovjeka. Zapravo, vještaci građevinski i geodetski se kasnije vežu sa zemljišnikom, sucima Antom Šarićem i Vladom Madunićem…..

Pripremio Toni Eterović, fotto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *