SUOSNIVAČ HSP AS NAPUSTIO RUŽU

ZBOG HDZ RASPAD SISTEMA U RUŽINOJ STRANCI?

Ovim putem koristim priliku da ja Željko Širanović, kao jedan od osnivača HSP dr Ante Starčević i prvi predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Zagrebačke županije, te bivši prvi predsjednik Glavnog stana HSP AS i član predsjedništva HSP AS,  ovom javnom izjavom u tiskovinama i elektroničkim medijima obznanjujem da sam 14.11.2012. godine donio odluku O ISTUPANJU iz članstva u HSP dr Ante Starčević, ujedno ovim pute izjavljujem da od istog datuma u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije dalje nastupam kao nezavisni vijećnik.

Glavni razlozi istupanja iz članstva u HSP AS motivirani su neslaganjem oko:

  • Neutemeljenih i neargumentiranih razloga raspuštanja Županijskog vijeća HSP AS Zagrebačke županije, koje je raspuštena odlukom Predsjedništva telefonskom sjednicom 29.8.2012. Pri čemu se moje izjašnjavanje kao član Predsjedništva Stranke vezano za raspuštanje Županijskog vijeća tražilo telefonski, dva dana kasnije tj. 30.9.2012, dakle nakon što je odluka od strane Predsjedništva već bila donesena.
  • Događanja i reakcija od strane vrha Stranke (Predsjednice, njezina zamjenika i ostalih, tajnika članova Predsjedništva HSP AS) koji su uslijedili nakon prigovora u kojem se tražilo objašnjenje i razlozi za raspuštanje ŽV Zagrebačke županije, kao većeg dijela podružnica u Zagrebačkoj županiji. Pismeni prigovora vezanog za pojašnjenje razloga raspuštanje Županijskog vijeća i ostalih podružnica bio je sastavljeno 8.11.2012. i elektroničkim putem upućeno članovima Predsjedništva HSP AS, a sastavljen je na inicijativu 2/3 izabranih članova raspuštenog Županijskog odbora i Predsjedništva županijskog vijeća HSP AS Zagrebačke županije. Nakon toga upućenog pismenog prigovora Predsjedništvo HSP AS dana 14.11.2012. godine na prijedlog zamjenika predsjednice HSP AS donosi odluku o mojoj suspenziji.
  • Netočnih izjava koje je zamjenik predsjednice HSP AS dao tportalu.hr, 28.11.2012. vezano za raspuštanje ŽV HSP AS Zagrebačke županije u članku pod nazivom „Zašto Ruža Tomašić raspušta ogranke stranke?“. Naime, HSP AS Zagrebačke županije imao je više osnovanih podružnica i to u većini gradova (Zaprešić, Samobor, Sveta Nedjelja, Jastrebarsko, Ivanić Grad, Dugo Selo), dok je u Velikoj Gorici bio planiran reizborni zbora za rujan (inače u vrijeme zadnjih Parlamentarnih izbora na području Velike Gorice koalicijska lista koalicijska lista HSP AS i HČSP ostvarila je 3.1% glasova odnosno 1108 važećih glasova, odnosno najviše od svih podružniza u Zg županiji). Na području Zagrebačke županije HSP AS je imao manji broj općinskih podružnica, odnosno bile su konstituirane samo općinske podružnice Brdovec i Klinča Sela, što opovrgava izjavu potpredsjednika Stranke koju je dao  u spomenutom članku objavljenom na tportalu.hr. Također je važno napomenuti da su za rujan 2012. bili predviđeni reizborni zborovi za općine Gradec, Jakovlje i Križ, te osnivanje dvije nove općinske podružnice HSP AS, Kloštar Ivanić i Bistra. Dakle opravdanje za raspuštanje ne stoji, jer se krajem rujna ove godine planirano u Zagrebačkoj županiji imati 7 gradskih i 7 općinskih podružnica, te planiranje širenja na preostale gradove Vrbovec i Sv. Ivan Zelina.

S poštovanjem, Željko Širanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *