SUCI SUDJELOVALI U KRIMINALU SA Raiffeisenbank

Istražitelji i odvjetnici pažljivo prelistavaju sve spise žrtvi. Prema podacima koje je prikupio istražni tim i stožer protiv Raiffeisenbank zadruga posrednici zadruga radili su za brojne nezakonite zadruge koje su sada službeno pod istragom Ureda za sprječavanje pranja novca RH. Raiffeisenbank zadruge promjenile su način komunikacije i od kamatara postali ljubazni i susretljivi sa klijentima.

shema

FIRME KOJE PERU NOVAC Raiffeisenbank OSNOVALI SU UPRAVO POSREDNICI  (shematski prikaz sa greškom Ivana). NEKRETNINE NA DRAŽBAMA NA ZNANJE SUDACA KUPUJU STRANKE U POSTUPKU.  

Svi dokazi upućuju da su suci zemljišnih i ovršnih odjela surađivali te u rekordnim rokovima upisivali se na hipoteka  tri dana dok mnogi građani čekaju na zemljišnik i tri mjeseca. Spominju se i predsjednici sudova, a mnogima je bilo u interesu da se nekretnine što prije prodaju. Suci su znali točne krugove kupaca a navode se i provizije. Na nedavna pitanja po zemljišnicima, djelatnici zemljišnika prebacuju odgovornost na javne bilježnike. Uskok je davno imao mnoge prijave ali se brzo zaustavio na njima. Republika Hrvatska je potpuno zakazala. Pravna država je okovana podzemljem i to su omogućili sami ministri, zato vaše prijave čekaju. Ono što 90% urednih platiša Raiffeisenbank “kredita” uopće ne zna, je da smo otkrili njihove nekretnine na prodaji stranica Njuškalo i drugih na kojima se već prodaju a da vlasnici niti ne znaju. Kada smo to javili Njuškalu i pitali zašto RFB prodaje samo su nestali oglasi. Čim nađu kupca, ljubazni bankari postaju ajkule, koje kažu kako niste nešto platili, te pošalju nalog javnom bilježniku. Austrijska policija je saslušala sedmero ljudi  za ključne podatke koji su otkucali sve sudionike u Hrvatskoj. Jedan je iz Splita. Saslušan je i agent SOA-e koji je otkrio sve zadruge i štedionice RH preko kojih se prao novac. Prozvani su suci i ministri što će biti još neugodnije kada “bukne afera”.

rbau

Veliki je uspjeh da se stožer ANTIRaiffeisenbank uspio organizirati i probiti temu u javnost, a INTERPOL nadzire aferu u kojoj su akteri sa imunitetima. Državno tužiteljstvo Austrije je pred velikim izazovom te pozivaju na strpljenje. Po pitanju pomoći stožera. Svi od kojih nemamo podatke ne možemo se niti boriti za njihova prava kao i štetu. STOŽER PROTIV Raiffeisenbank predvodi TONI ETEROVIĆ (istražitelj), kontakt telefon stožera: 021/276-831.

Istražni tim udarno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *