STRAVIČNE FOTOGRAFIJE: BRANITELJU ZBOG OSTOJIĆEVE MILICIJE FALI POLA GLAVE

Darko Pajčić
Darko Pajčić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, kojeg je vukovarski MUP optužio da iskorištava branitelja Darka Pajčića za svoju kampanju, poslao je priopćenje u kojem otkrivaju ‘istinu u vezi slučaja Pajčić’. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: Stožer je, zbog brutalnog i za život opasnog postupka prema vukovarskom branitelju Darku Pajičiću koji je u studenom prošle godine skidao ćiriličnu ploču s policijske stanice, zatražio pokretanje kaznene prijave za vukovarskog policajca Sašu Sabadoša i ostavku ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića. Stožer je prekjučer u Vukovaru i širom Slavonije istakao plakate sa slikom g. Darka Pajčića.”

Vidjeli smo je sinoć i na HTV-u, a ta jeziva slika živog ljudskog bića na kojemu je, od uha prema tjemenu, vidljivo grozno uleknuće na lijevoj polovici lubanje i koje je nekim čudom ostalo na životu podsjeća i na još nešto nevjerojatno: zbog postupanja vukovarske policije nije nitko strogo kažnjen, niti se nadležni ministar oglasio ikakvom odgovornom izjavom, osim pošalicom “kriva je rakija”. Tragom te narodne mudrosti išao je HTV svojim jučerašnjim ranojutarnjim vijestima u kojima je urednik i voditelj Josip Gavranović čitao da je “visoki izvor” iz MUP-a priopćio HTV-u da je branitelj Darko Pajčić na vlastiti zahtjev ranije napustio bolnicu i nakon toga u birtiji pao sa šanka i ozlijedio se.

Formulacija o “visokom izvoru” nestala je prije podnevnog Dnevnika, jer je valjda netko shvatio da je varijanta o padu sa šanka objavljena prekjučer i kako je dovoljno samo držati se nje, bez suvišnih zašto. U noćnom Dnevniku 3, neposredno prije vijesti s estrade, visoki izvor postao je “izvor iz MUP-a”, a novinarka Ivana Gusak Galić zaokružila je dan dobro poznatom mudrošću da ni izvješće DORH-a ni plakati Stožera neće riješiti vukovarski problem. Nitko to ni ne traži, za početak neka bude riješen problem Darka Pajčića.’, stoji u priopćenju Stožera.

                                                                                                                                                                  Domagoj Vušak