STRAJKATI CU DOK ME NE VRATE

Danas je predsjednica udruge „Zviždač“ i bivša djelatnica INE Vesna Balenović javno prosvjedovala ispred upravne zgrade INE u Zagrebu zbog nepravednog otkaza. Podsjetimo, Balenović je prije 12 godina, kao voditeljica projekta dobila izvanredni otkaz kad je upozorila na kriminal i korupciju u našoj nacionalnoj naftnoj kompaniji. Nakon što su sve sudske presude protiv nje postale pravomoćne, DORH je 2011. godine priznao da su navodi kaznene prijave koju je Balenović podnijela, ipak bili točni.

VESNA BALENOVIĆ

“Očitovanje DORH-a koje je potpisala Županijska državna odvjetnica Željka Pokupec, potvrdilo je moje sumnje da je u INI bilo kriminala. Očekivala sam prirodno, da će nakon toga INA pravilno reagirati i odmah me bez daljnjeg odlaganja vratiti na posao. Na žalost to se nije do danas dogodilo. Čudi me ponašanje vodstva INE koje otvoreno ignorira nalaz DORH-a. Time samo potvrđuje sumnje da na upravljanje INE i dalje imaju  preveliki utjecaj oni koji su INU uništili i kojima je kriminal draži od transparentnog i poštenog vođenja tvrtke. Izjave pojedinaca iz Uprave da prema meni INA nema nikakvih obveza apsurdne su. Na svim razinama našeg društva borba protiv kriminala i korupcije prepoznata je kao prioritet. Iznimka je čini se jedino INA.” – tvrdi Balenovićka.

“Ili treba raspustiti DORH, pa nek Hrvatskom do kraja vladaju kriminalci ili treba dobro protresti i utjerati u red gospodu iz Upravne i Nadzora INE.”

“Ako INI koja je još uvijek polovicom vlasništvo RH, ništa ne znači nalaz DORH-a, onda su doista država u državi. Zanima me što o tome misli Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, a što predsjednik Ivo Josipović. Vjerujem da se još uvijek sijeća kad je pozivao građane na borbu protiv kriminala, obećavajući im da u toj borbi neće biti sami, jer će im se i on pridružiti. Ako se INI dozvoli takvo ponašanje, onda premijeru Zoranu Milanoviu jedino preostaje da predloži Saboru raspuštanje DORH-a i USKOK-a, jer u budućnosti može koristiti isključivo pravna tumačenja stručnjaka iz INE.”

S prosvjedom nastavljam i sutra od 11 do 13 sati, sve do svog povratka u INU. Nakon što sam prikupila sva priznanja i dokaze, od INE pravdu ne molim, već je zahtijevam!

Udarno i VESNA BALNOVIĆ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *