SANADERA STANKOVIĆ ZAPLAŠIVAO I PREKIDAO

Aleksandar Stanković Sanadera je upozorio da ne vrši pritisak na pravosuđe, jer je tako naložio Krešimir Devčić u ime Županijskog suda Zagreb, samim time da se ne dira u postupke niti DORH. Sanader je iznio da je DORH samo stranka u postupku, da poštuje sudsko vijeće i da neće vršiti pritisak na Mladena Bajića, ali će iznjeti o njemu što ima, jer ga je on dva pusta postavljao. “Bajić je ulizica koji me molio dva puta da mu produžim mandat, ne zanm zašto se okomio na mene, ali ovo je neviđeni hajkaški proces.”, Rekao je da je zbog Slovenskog sporazuma dao ostavku, jer nije pristao na kompromis. “Prepustio sam sve Kosorici, ona je zvala u večer Bajića nakon što sam dao ostavku da mu da zeleno svijetlo da me politički kazneno goni. Ovo je politički nalog, otišao je predaleko, u javnosti putem medija koje dorh dostavlja medijima, stvorena je slika nedvojbeno da sam ja lopov. Ja i Bajić smo bili bliski poznanici, poklanjao mi je slike, pjesme i dolazio u mene.”

Aleksandar Stanković je u emisiju NEDJELJOM U 2 dobio sudsku napomenu o čemu smije govoriti Sanader, te na to pokušavao podsjetiti Sanadera tri puta, prekidajući ga. Sanader je uzvratio “90% optužnica u Hrvatskoj uspijeva, Titova Jugoslavija je imala manje potvrđenih optužnica, čak i Sjeverna Koreja. Ne radi se o kriminalnim nego politićkim procesima. Bajić je kočnica gospodarskom razvoju Hrvatske.”, rekao je Sanader. “Godinu dana sam bio u zatvoru u gorim uvjetima nego u komunizmu. Ali puno gore mi je bilo zlostavljanje obitelji i prijatelja, koje su prozivali i blamirali po medijima, a oni su dostojanstveno ostali uz mene: Luka Bebić, Rošin, Zubović, koji su mi platili jamčevinu i nisu slomili kičmu, kao ni ja. Oni su mi neprocjenjiva vrijednost.”

IMENOVAO NOVINARE, VLASNIKA BRODA I OPISAO METODE BAJIĆA I MEDIJA

“Protiv mene se vodi neviđena hajka, prije suda ja sam kriv. Pet postupaka i dvije istrage, točnije imam sedam optužnica. Državnom odvjetniku je dozvoljen aparat koji nema nitko, čak ima medije. Otkrili smo ja i odvjetnici da je Bajić stalno na mobitelu sa novinarima Ivankom Tomom i Mladenom Plešeom.  Time kroz Jutarnji list, Globus, Slobodnu Dalmaciju plasira o meni klevete. Novinarka Jelena Lovrić koja je pisala dva dana prije da se ne pojavljujem u ovoj emisiji, 2007 je pisala da će glasati za mene. Bajić vodi križarski rat, prijeti svjedocima, falsificiraju se USKOKOVI iskazi.

Kada ga je pitao Stanković što je radio na nepoznatom brodu sa Pavićem, Sanader mu je rekao da su na tja brod Juroslava Buljubašića “Malo vitra”, bili svi: Radimir Čačić, Stipe Mesić, Nino Pavić, Mladen Bajić, Vesna Pusić. Pitao ga je Stanković zašto je ponižavao Vladimira Šeksa, na što je uzvratio da je dva puta htio biti predsjednik sabora, a da je i Luka Bebić trebao dobiti u drugom mandatu mjesto. “Hebrang me sada naziva kleptomanom a prije je pisao u monografiji o meni hvalospjeve i ne vjerujem mu ni sad kao ni u monografiji.”  Stipe Mesić je reagirao da ne bi bilo loše da se i Paravinji dadne medijski prostor, što je Sanader komentirao da je u godinama pa mu ne zamjera.

ZAKLJUČAK: Sanader nije bio sam pljačkaš naroda, mreža je mnogo veća, sudionici su daleko silniji nego i on sam zna. On, Alfa zasigurno je, no nije i Omega. Kada bi se istražili svi prijatelji Bajića, Mesića i Sanadera, zatvori bi bili popunjeni, a ukradeno zapljenjeno. Kako zločini nemaju zastaru, kada padne Bajić, PASTI ĆE I MAFIJA.

Pripremio Toni Eterović, fotto HRT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *