RUSIJA POVLAČI VOJSKU IZ UKRAJINE

Ruska vojska
Ruska vojska

Rusija postupno povlači postrojbe s ukrajinske granice, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva obrane Ukrajine, koja nakon gubitka Krima strahuje od ruske invazije na istočni dio zemlje.

Ruske snage povlače se postupno s granice. To je možda povezano s redovitom izmjenom postrojbi. Druga mogućnost je da je povezano s pregovorima između Rusije i SAD-a, kazao je glasnogovornik Oleksij Dmitraškivski u nedjelju navečer u Parizu.

U četvrtak je predsjednik ukrajinskog Vijeća nacionalne sigurnosti Andrij Parubij izjavio da je Moskva rasporedila 100.000 vojnika duž granice s Ukrajinom. SAD je objavio da je nazočno 20.000 ruskih vojnika, te da je povlačenje tih snaga preduvjet izlaska iz krize, kao što je ponovio u nedjelju u Parizu američki državni tajnik John Kerry nakon razgovora s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Rusija je negirala da je okupila postrojbe na granici, objašnjavajući da nedavne međunarodne inspekcije nisu otkrile nijednu neobičnu vojnu aktivnost i optužujući Zapad da ne govori istinu.

D.V.