RANKO PLAKAO, BRANITELJI NAPUSTILI SKUP

Nezapamćeno i skandalozno! Na Plitvičkim jezerima na današnji dan prije 22 godine u akciji “Krvavi Uskrs” obilježena je godišnjica smrti Josipa Jovića, prvog redarstvenika koji je poginuo u obrani domovine. Predsjednici vlade, sabora i države poslali su izaslanike.

31.03.2013., Plitvicka jezera - Obiljezavanje 22. obljetnice akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovica, prvog hrvatskog redarstvenika. Ispred spomen obiljezja vijence su polozili  majka Marija Jovic, predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade RH, braniteljskih udruga, ministar unutranjih poslova Ranko Ostojic, predstavnici Ravnateljstva policije, gradonacelnik Zagreba Milan Bandic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kada se obratio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, nekoliko branitelja je negodovalo, počelo zviždati, a jedan na glas rekao. “Ti što šalješ da tuku branitelje, radnike i našu djecu. Deložiraš branitelje.”  Nakon te rečenice, svi, oko 200 branitelja su napustili skup. Ranko je držao prazan govor i počele su mu izlaziti suze iz očiju. “Ja nisam zviždao na  predsjednika Tuđmana!” Bilo je jasno da Ranko plače jer je osramoćen bojkotom. Branitelji su se vratili kad je Ranko otišao na misno slavlje biskupa Jezerinca. Od poznatih je došao sa vjencem gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Ostojić je potpuno izgubio u očima javnosti, nakon razbijanja prosvjeda, policijskih intervencija protiv građana; vlada i državni vrh, potpuno su izgubili i poraženi su. Uz njih ostaju samo oni koji moraju.

Udarno tim, Dnevno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *