RAIFFEISENBANK GA OBAVEZALA DA 180 GODINA PLAĆA KREDIT

Nevjerojatno. Unoseći u popis žrtvi klijente kojima su nezakonite zadruge Raiffeisenbank ušle u život i otele san, razorile obitelj, dovele do oboljenja i smrti – osim nekoliko suicida, pokušaja, uništenih obitelji, imamo i ugovor u kojem su čovjeka obavezali da mora plaćati kredit 180 godina. U početku je mislio da se radi o greški, no danas je na sudu, odgađa ovrhu. Osim što je jedan svoju kuću pretplatio, za par tisuća €ura su ga ovršili, upali u kuću u Primoštenu, te ponudili mu da je kupi sa drugim kreditom.

istraga

St. Stefan, Leibnitz, Kirchberg, Groß St. Florian-Wettmannstätten, Unterpremstätten eGen, Fehring – St.Anna, Bad Radkersburg-Klöch eGen, Massongex-St-Maurice-Vérossaz Paldau-Studenzen-Eichkögl…. su glavne Austrijske zadruge koje su zakucale vječno ljude u zid. Dok Austrijska policija intezivno sa tužiteljstvom radi i stožer čeka prijem glavne antikorupcijske tužiteljica kao i ministricu pravosuđa – iznosimo patnje u nizu koje su prošli klijenti banke obrativši se našem stožeru. Popisujući sva imena i prezimena tužiteljstvu, za koja se borimo, građani opisuju kalvariju u detalje, te traže prekid lihvarskih kredita, skidanje zabilježbi, ovrha i kazneno procesuiranje bankara, posrednika, te svih uključenih. Traže ništavnost prevarnih ugovora u čemu ih vodi stožer ANTIRaiffeisenbank.  Izdvajamo neke u kratko agonije, koje idu glavnoj tužiteljici i istražiteljima koji slažu piramidu veću od HYPO banke

Uz plaćanje rata uz neznatno kašnjenje  došlo do ovrhe, blokirana mirovina, depresija i pokušaj suicida, prijetnje i ucjene, zivkanje od odvjetnika i bankara
Strah od ovrhe, nastojimo isplaćivati
Suprug izvršio suicid,još uvijek agonija i strah od deložacije, depresija, nosim dugove pokojnog muža.
Odnesena jedna nekretnina. Prijetnje, zastrašivanje i strah od deložacije. Sve to izvršavaju nezakonita odvjetnica koja zastupa zadruge Verica Šuster. Nitko je nikada nije pitao na sudu da obrazloži punomoć jer je ne smije imati ako banka nije registrirana kao pravna osoba u RH. Suci to ne provjeravaju.
Strah od oduzimanja svih nekretnina, vršena procjena, stalna zivkanja i uznemiravanja, razgledavanja oko kuće. Zbog 10.000 € koje nisu dali da otplatim žele mi odnijeti 500.000 €
Česta zastrašivanja,strah od oduzimanja nekretnine
Nesanica, psihički rastrojen, sanjam ih po noći, sanjam oružje i krv
Prijetnje radi utjerivanja duga i deložacije
Nemir u obitelji zbog straha
Svakodnevno uznemiravanje telefonom,zastrašivanje.strah od deložacije
Strah od ovrhe i deložacije
Strah od prevare
Strah od ovrhe
Strah od evenualne ovrhe, prijetili mi ubojstvom.
Neizvjesnost kako vratit kredit
Psihoza u kući, poslu, na tabletama, Strah od gubitka imovine
Sjeli nam sa iznosom cijelog kredita na račun prije nego su nas o tome obavijestili
Damjanovićka nudi nagodbe
Strašno, strašno, strašno
Kredit isplaćen u 3 rate umjesto jedne, Hipoteka  na 2 kuće –  jedna prodana  druga u ovrsi  oduzeto životno osiguranje, nude se nagodbe koje se ne poštuju
Rate se plaćaju a dug raste.
Nemam od kuda vraćati jer sam ostao bez posla. Dijabetes smo dobili ja i moja supruga
Nakon podizanja kredita nismo imali kontakt sa bankom . Do sada smo uredno uplaćivali rate ali sa obzirom na informacije o lošim iskustvima smo u strahu.
Zatražio sam kredit uz hipoteku na 2 etaže i krov. Dobio sam za 1.etažu a nakon 2 godine tražio sam nadogradnju  sa time da mi više nije dana daljnja svota novca . Kuća je ostala nedovršena a zalog sam dao.
U nemogućnosti da vratim kredit jer smo bez posla ostali supruga i ja , zovem banku i molim za poček otplate. Uvjeravaju me da neće biti problema, no bacaju me u ovrhu i traže kuću, branitelj sam, imam PTSP.
Po posredniku sam slala novac bez dokaza o uplati. Dolazak Ivanke Krajnc na moje radno mjesto te dolasci i neugodnosti pred kućom, napadi preko telefona. Dolazak sa opasnim muškarcima a sada je se ne može dobiti ni pod razno.
Agonija još uvijek traje
Otac i muž Psihijatrijska bolnica Vrapče
Muž Psihijatrijska bolnica Ugljan
Žena Psihijatrijska bolnica Šibenik
Vraćam  7 godina, a danas dug veći za 10.000 eura
Ivanka Krajnc i Dejan Tibold su mi došli tražili ključ od kuće i bez suda me iselili.
Nasilna legalizacija, prijetnja izbijanja brave, obilasci policije, prijetnje preko telefona nasiljem odvjetnice Darinke Đurović. Pokušaj samoubojstva i hospitalizacija oca…
Otplata kredita redovita. Kredit zajednički sa nećakom. Nakon najnovijih saznanja moja velika nesigurnost. Velike nejasnoće u ponašanju banke. Posrednici su nam uzimali zlato,upadali u kuće sa kamatarima.
Strah od konačnog ishoda
Prodana kuća na držabi no ne dam je. Skupa ćemo. Želim od Austrije tražiti da mi vrati život. Kriminal je tamo režiran, kuća tajno prodana. Sud sve omogućio bez provjera.
Prekinuli kreditiranje bez povreda ugovora sa naše strane,nastavili naplaćivati kamate na iznos od dogovorenih 300.000 eura. Plaćamo poček mjesečno 5000 kn. Godišnje dodaju po 20.000 Eura.
2008 traženo reprogramiranje i moratorij. Nije prihvaćeno pod uobičajenim uvjetima Ovrhe postale pravomoćne na cijelu kuću i traže ovrhe na dodatnu zemlju koja nije bila predmet zaloga
Sve podređeno plaćanju kredita, želim paralelno voditi igru sa tim kriminalcima da me ne bace na ulicu i ništa ne gubim da ih paralelno gonim za nepravdu.
Isplata u ratama (3 rate) umanjena za razne provizije. Uplate koje nisu uplaćivane u stvarnom iznosu prema dogovoru sa posrednicom , rate su bile uvećane  za policu osiguranja. Uknjižba založnog prava  na cijelu nekretninu koja vrijedi 10-erostruko.
Preko Deana Tibolta sam dobila reprogram kredita da ne izgubim nekretninu. Od tada počinje agonija jer su vratili na početak vraćanja i rok vraćanja šokirana sam. Oboljela od depresije.
Bolest kompletne obitelji, raspad braka. Muž na liječenju u psihijatrijskoj bolnici Rab. Djeca se teško razboljela od stresa.
Odobren mi je kredit veći nego sam tražio i dobio sam veću ratu nego sam htio i mogao otplaćivati.
Plaćanje kredita godinu dana. Nakon toga nećak odlazi u Canadu i nastavlja jedno vrijeme plaćati no postaje ajme zbog igranja sa kamatama. Dogovara moratorij 6 mjeseci ali stižu opomene i ovrhe na cjelokupnu imovinu. Banka ne poštuje dogovor.
Ne dobivanje  potvrda o uplatama, psihičko maltretiranje. Kamatarenje, ucjenjivanja, zivkanje uznemiravanje. Banka ne poštuje dogovor.
Sve su mi oteli i nisu dali da otplatim.
Kamatarenje, ucjenjivanja, zivkanje uznemiravanje.
Cijelo Jastrebarsko, Varaždin i Čakovec su pokradeni i još vjeruju u prevarante.
Svakodnevni stres i strah od izbacivanja iz vlastitog doma. Od stresa dobio gastritis, visoki tlak, u bolnici na operaciji, supruga gastritis i poremećaj štitne žljijezde.
Obećali skinuti  zaloge na 2 kuće pošto izgradim novu na ledini i dati za uređenje, ništa nisu ispunili, stalno lažu, otkazali mi kredit
Život nam više nije normalan, peteročlana obitelj je u kaosu
Plaćam pokojnog supruga kredit
Još nemamo problema iako primjećujem u što smo upali.
Podstrana je leglo odakle se išlo kordonima na granicu. Nemam šanse vratiti, a vidim i drugi nemaju, ali vraćaju i šute. Boje se. Ja se nemam čega bojati želim ih dokrajčiti i ovo lihvarstvo prestati plaćati.
Plaćao sam redovito do 2012. U 8 mjesecu poziv Tibolda i prijetnje ovrhom; Nakon toga dopis od banke  i stalne prijetnje.
Vraćamo sa malim zaostatkom zbog toga stižu opomene pred ovrhu te zbog zatezne kamate. Otplata preko 100.000  Eura, glavnica se ne smanjuje.
Zbog gubitka posla, postala sam neredoviti platiša. U više navrata su otkazivali ugovor i prijetili ovrhama. Prodajem stan da bi im namirila dug koji stalno raste
Prije par dana stigla opomena za neplaćanje kredita ukupan iznos duga 67.000. Čovran je tražio od nas da sklopimo ugovor o nalogu i da potpišemo zadužnicu što mi nismo pristali
Ovrha i strah od gubitka nekretnine. Prije nego uradim nešto sebi poći će mnogi sa mnom
Radi nepoštivanja ugovora izgubio sam licencu za posao i totalno uništen život poslovno i privatno. Izgubio obitelj a sin poginuo u prometu kad je čuo na telefon da ostajemo bez imovine. Ostao bez supruge i obolio od sveg stresa i nepravde
Ponudili su mi nagodbu, nisu ispoštovali ništa, ucjenjuju, zovu, strašan pritisak mi je. Horor, teroriziraju cijeli otok koji šuti iz straha. Drže ih u obruču pa zovu. Ne želim da znaju da sam ovdje već da ih zaskočim sa Austrijskim vlastima. Bojim se jako za sebe i djecu
Obmana kod vraćanja kredita. Rečeno da ću dobiti 450.000 a isplatili 400.000 te podjelili posrednici. Rečeno je da vraćanje kredita budu pola glavnica a pola kamata. Prijete ovrhom ako ne potpišem novu zadužnicu.
Život je odavno prestao, ali hodam. Bolje bilo da smo u zelenaša uzimali novce
Teška bitka za obitelj, potpisao sam ugovor po kojem moram isplaćivati obavezno 180 godina
Sin mi se vratio iz vojske, odličan zdrav momak, dok mu nisam pokazao rješenje ovrhe, kada je vidio da je i on jamac, kojem sjedaju na račun, nekretnine i uzimaju nam kuću, pucao si je u glavu. Drugi sin se razbolio i ja sam potpuno bolestan.

CENTAR STOŽERA I REDAKCIJE: 021-276-831.

Istražni tim udarno.com, fotto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *