RADNICI: LINIĆU, NE IGRAJ SE!

Oko 500 radnika Diokija i Dine danas su se okupili pred Markovim trgom, spustili su se i na Trg bana Jelačića te šetali Ilicom i drugim cestama sa uzvicima i transparentima protiv vlade. Sa Krka iz Omišlja stigla su četri autobusa očajnih i gladnih radnika Dina Petrokemije tvrdi sindikalist Predrag Mihaljević.

dina_diokiDIOKI JE PUNIO DRŽAVNI PRORAČUN SA 500 MILIJUNA KUNA, KOME JE BIO INTERES DA GA UNIŠTI? – pita se Bojan Kovačić

Radnici traže svojih sedam plaća, a Linića nazivaju prevarantom. Pred vladom su vikali: “Izigrali ste nas, zgazili ste nas! Ubili ste nam četvero ljudi svojom politikom!” tvrdi Mihaljević. Pridružila im se i Vesna Balenović. Nisu htjeli ući u obruć ograda na Markovom trgu tvrdeći da to nije za ljude, a da nisu životinje. Kada su zvali ministra Linića sklopio im je slušalicu. Neki su ono što je grozno u svemu ovome žalili za prethodnom pljačkašpkom vladom jer su bar mogli voditi dijalog. Ispred vrata, socijaldemokratska vlada im zalupila vrata.

Zagreb, 27.02.2013 - Radnici Diokija i Dine prosvjedujuci traze isplatu sedam zaostalih placaRADNICI SU BLOKIRALI CESTE I VRIJEĐALI LINIĆA RAZNIM IMENIMA

“Dosta nam je cviljenja i njihovih laži. Politika je očito odlučila sahraniti Dinu, a vjerojatno i Dioki. Ponašaju se kao da ih se uopće ne tiče, a naočigled im propada visokoprofitabilna industrijska grana. Ovdje se radi o 50 milijuna kuna godišnjeg profita, tko je to htio uništiti? Za radnike stečaj ne dolazi u obzir. javno ćemo štrajkati glađu na zgradi Uprave, pa makar to digli i na međunarodnu razinu”. – tvrdi radnik Diokija Bojan Kovačić.

Pripremio Toni Eterović, Fotto Cropix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *