PUTIN PODIGAO FSB NA NOGE ZBOG PRIJATELJA

LEONID GART I VLADIMIR PUTIN

Brod Kijevo naišao je u Bračkom kanalu na mrtvo tijelo čovjeka za kojeg se uspostavilo da je ruski oligarh i osobni prijatelj Vladimira Putina – Leonid Gart. Čovjek koji je bio strastveni zaljubljenik u Dalmaciju, posebno Selca na Braću, od velika povjerenja Rusima za ulaganja, umrao je od srčanog udara. Uzrok srčanog udara je kako kažu toksikološki nalazi koktel droga i alkohola, tako da bi se moglo tumačiti da je dodatan uzrok i snažno sunce,, kao i problemi sa srcem ruskog oligraha. Kriminalistička istraga je u tijeku. U Selcima i po Hrvatskoj a i u Rusiji gdje su svi mediji digli prašinu da je Gart ubijen. Hrvatskoj policiji se pridružio i ruski istražitelj, a u Rusiji se obavljaju razgovori sa svima koji se dovode u vezu sa Gartom. Izvestija piše da je Putin digao tajnu službu FSB na noge. Putin je izrazio saučešće obitelji povodom smrt Garta.

Gart je imao vilu u Selcima i ljetovao je tu sa suprugom, ona je dan prije otišla za Split odakle je trebala odletjeti avionom za Moskvu. Mediji u Rusiji su se raspisali da je riječ o špijunskom mafijaškoj likvidaciji, da je Gart bio u sumnjivim poslovima i da je zadnje vrijeme imao uza sebe više tjelohranitelja. Nitko od hrvatskih medija nije ni znao da na Braču boravi čovjek Vladimira Putina. Ovdje je bio diskretno. Gart je na čelu ruskoga sanjkaškoga saveza od lipnja 2010, a osim toga je bio osnivač i vlasnik građevinske kompanije “GRM”, jedne od najvećih u Ruskoj federaciji koja se između ostalim bavila obnovom Bolšoj teatra, te izgradnjom niza poslovnih i stambenih kompleksa u Moskvi, ali i sportskih objekata namjenjenih uglavom zimskim sportovima. GRM sudjeluje u izgrdanji prestižnog hotela Moskva nedaleko Crvenog trga te najpoznatijeg dramskog kazališta MHAT. – kako piše Moscow Post.

Putin, Gart, Medvedev, Berlusconi

Gart je isplovio u gumenjaku u smjeru Makarske, a nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav pored tog istog gumenjaka. U nedjelju popodne trajekt Kijevo, koji je vozio na relaciji Sumartin-Makarska, zapazio je tijelo u Bračkom kanalu. Posada je podigla tijelo na trajekt, kojeg je policija dočekala u Makarskoj.

Pripremio Toni Eterović, fotto Ruski mediji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *