PUSIĆ: LINIĆ JE SAMO POVRIJEĐEN JER GA JE MILANOVIĆ IZBACIO

pusic i vrdoljak

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić je poručila da HNS apsolutno ostaje u koalicijskoj Vladi te da će odgovorno pridonijeti njezinoj stabilnosti i fokusiranju na postavljene ciljeve.

Bez obzira na aktualni sukob između bivšeg ministra financija Slavka Linića i premijera Zorana Milanovića, Pusić ističe da vladajuća koalicija normalno radi te da u HNS-u uopće ne razmišljaju o mogućnosti raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora.

Vlada se treba baviti ciljevima koje si je zacrtala. Što se tiče sadašnjih odnosa u SDP-u, oni se povremeno javljaju u svakoj stranci i moraju se rješavati unutar vlastitih redova, osim u slučajevima kada ih trebaju raščistiti institucija, rekla je Pusić na konferenciji za novinare, održanoj u sklopu prvog od pet planiranih regionalnih sastanaka članova HNS-a.

Upitana za optužbe izrečene na račun premijera Milanovića, Pusić smatra da su one rezultat ‘visoke razine povrijeđenosti i osjećaj nanesene nepravde’, istaknuvši da ‘postoje institucije koje se bave takvim optužbama’.

Dodala je da je, kao prva potpredsjednica Vlade, znala da premijer i bivši ministar financija mjesecima ne razgovaraju, no tvrdi da to nije naštetilo radu Vlade.

U tih nekoliko mjeseci zbog toga nije trpio posao, ali je postalo i očito da je daljnja nemogućnost komunikacije premijera i ministra financija postala preozbiljna prepreka, kazala je Pusić.

U ovom trenutku, istaknula je, HNS kao dio vladajuće koalicije, u prvi plan stavlja odgovornost koju imaju prema zemlji, a na temelju povjerenja koje su dobili od građana na prethodnim parlamentarnim izborima.

– Iskustvo koje smo stekli u Vladi i koaliciji pokazuje da je snažan HNS ključan za stabilnost i uspjeh ove zemlje, poručila je predsjednica stranke te istaknula da je zadovoljna radom svojih ministara u Vladi.

D.V.