KOJI SU VRHOVNI SUCI TRAŽILI MITO?

Zašto su sakrili identitet sudaca?

Predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin umjesto optuženika – svjedok je postupka koji se vodi protiv osječkog poduzetnika Drage Tadića koji je skupljao mito za slobodu Branimira Glavaša. Prema snimkama i uključenim osobama u akciju pet sudaca vrhovnog suda trebalo je podjeliti 300.000 €ura. Tadić je ostao jedini optuženik jer su se ostali nagodili sa USKOKOM. Ostalih petero suoptuženika, priznalo je krivnju i nagodilo se s USKOK-om. Uz Sanju Marketić nagodio se, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić.

Vladimir Šeks (koji je znao presudu Glavaša prije objave kao i Polančecovu), predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i Stipe Mesić

Tijekom rasprave na kojoj se sudi poduzetniku Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja pet sudaca Vrhovnog suda sa namjerom da oslobodi Branimira Glavaša, objavljene su tajne snimke USKOKA u kojima se spominju brojna imena. Između ostalog dugo se krilo da su izravno i neizravno uključeni: bivši predsjednik Stipe Mesić, bivši predsjednik sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, poduzetnik Drago Tadić, supruga Božica Ćavar Tadić, HDSSB-ov zastupnik Ivan Drmić, bivša glavna urednica Glasa Slavonije Sanja Marketić, urednik Jutarnjeg lista Damir Naumovski….

Ono što je sramotna činjenica je da su se optuženici sa predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Hrvatinom nalazili na večerama kao i sa Vladimirom Šeksom. Kad im je jedna osoba unijela nemir da bi mogao nastati skandal bacili su ljagu na nekoliko i sakrili svoja imena u aferi koja će se tek rasvjetliti, kao i uloge.

Pripremio Toni Eterović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *