POLICIJA GUŠI ANONYMOUS SKUPOVE

Danas se na splitskom Peristilu u 17 sati okupilo preko interneta 100-injak okupljenih. Mladi su sa strane odvođeni i policajac Dario im je govorio da svi imaju ime i prezime i adresu, te nisu nikakvi Anonymousi, iako su Anonymousi pozvali na skup sa Occupy Croatia.

anonim split

anonim split1

Također svi koji su govorili na megafon morali su dati osobnu kartu. Na objašnjenje što su skrivili osim govorili, rečeno je da policajci samo slušaju usmjerenja načelnika uprave, te su im važniji turisti od građana. Kritike putem megafona očito bole, posebno jer se sve odvijalo pored katedrale.

anonim split2

SPORNI POLICAJCI SU POZIVALI U STRANU I ZASTRAŠIVALI 75-godišnjeg ORELA BRAČULJA KOJI JE GOVORIO NA MEGAFON PROTIV KERUMA I KAPITALIZMA. broj 26041

anonim split3

POLICAJAC JE NOVINARU POJASNIO DA GA LEGITIMIRA ZATO ŠTO JE IZRAZIO KRITIČKI STAV GRADOM KROZ MEGAFON. broj – 26351 

druga dva su 23874 i 36624

Policajci su objasnili da imaju naredbu da svatko tko govori protiv ministra policije i premijera na javnom mjestu mora biti legitimiran. Trojici aktivista je rečeno od stanovitog Darija (na slici) da je bolje ne spominjati vladu. Verbalno psihološko zastrašivanje, odvođenja sa strane, te legitimiranje na ovoj razini, ovako bezopasne okoline, nije se događalo niti u vrijeme Ive SanaderaTomislava Karamarka. Ako vam je teško prihvatiti ovu činjenicu, činjenica je, jer su mnogi aktivisti bili na rušenju Sanadera. Aktivisti koji su nekoliko godina prije govorili javno uvrede Sanaderu, od policije su bili ignorirani, te se osiguravao isključivo red i mir, kao i trasa.

anonim split4 (2)

anonim split4

nadbiskup Barišić

Organizatori pozivaju sve građane da fotografiraju policajce koji ih zlostaljavaju, a ovdje se novinar namjerno ubacio kao i prošlih godina da ispita razinu demokracije i prenese svjetskim ambasadama. Također se pojavio i prijatelj ministra Ranka Ostojića sa kanadskim državljanstvom Predrag B. koji je sa policajcima jeo kolače, te se čudio psihološkoj represiji. Kruže priče da se među skupove ubacuju agenti suradnici, a ministri se plaše prosvjeda branitelja najavljenih početkom četvrtog mjeseca na Markovom trgu.

Udarno tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *