POLICAJAC POMAŽE BESKUČNIKA

Nikada nije kasno učiti se biti čovjek pa policajac, a to dokazuje Lawrence Deprimo koji je kupio čarape i čizme beskućniku, kojeg je vidio kako bosonog prosi na ulici za veoma hladnog vremena. Kleknuo je na tlo i pomogao mu ih obuti.

Fascinacija bi trebala potaknuti svakog policajca da brine o najmanjem čovjeku, te se odnosi prema njemu kao nekom koga najviše voli. Snimku je uslikala slučajna prolaznica i objavila na Facebooku, a New York Times piše da je slika pogledana više od 1,6 milijuna puta, te prikupila više od 16 tisuća komentara i 275 tisuća lajkova. Svaki policajac na svijetu treba se dosita nositi srcem da njegov poziv je štititi upravo najugroženije, a ovaj je prešao granice. 25-godišnji Deprimo tvrdi kako je bio šokiran muškarčevim golim nogama na toj hladnoći. “Vani je bilo užasno hladno. Na nogama su mu se vidjele ozebline. Ja sam na nogama imao dva para čarapa, a i dalje mi je bilo hladno prstima.”, izjavio je za Times kad su ga našli novinari.

Pitao je beskućnika koji broj cipela nosi te mu ih je otišao kupiti u najbliži dućan. Turistkinja iz Arizone koja je fotografirala ovaj rijetko viđen prizor humanosti i dobrote poslala je fotografiju na adresu njujorške policije, a ponosni djelatnici su je objavili na Facebooku.

Udarno, Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *