Podignute optužnice protiv carinika, policajaca…

Sa neta prenosimo.

USKOK je u srijedu pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao pet optužnica protiv čak 45 hrvatskih državljana, upletenih u primanje i davanje mita, zlouporabu ovlasti i protuzakonitog posredovanja.

Optužnicama se okrivljenicima stavlja na teret da su od ožujka 2010. do svibnja 2011. na području Krapinsko-zagorske i Primorsko-goranske županije počinili veći broj kaznenih djela.

Od ukupnog broja okrivljenika njih 14 su carinski službenici, četvorica policijski službenici, a jedan je državni inspektor. Okrivljeni carinski i policijski službenici su ostalim okrivljenicima omogućavali da preko više graničnih prijelaza, bez provedenog zakonom propisanog carinskog i policijskog postupka, uvezu robu različitih vrsta i količina u Hrvatsku.

Što se državnog inspektora tiče, on je nakon obavljenog građevinskog inspekcijskog nadzora na jednom građevinskom objektu u Opatiji, primio novac kako bi dozvolio daljnje građevinske radove unatoč utvrđenim nepravilnostima, navodi USKOK.

Podsjetimo, okrivljenici su ‘pali’ u akciji Carina koja je u svibnju 2011. godine rezultirala uhićenjima i pokretanjem istrage protiv čak 57 osoba. Od toga su osmorica jedno vrijeme provela u istražnom zatvoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *