PAPA POZIVA PROTIV DROGE I TRGOVINE ROBLJEM

Dok biskupi diljem Hrvatske ponavljaju izjave sa prošlih Uskrsa, Papa Franjo je opet otišao korak naprijed prozvavši kriminal najvećim zlom 21. stoljeća. “Najveća pošast 21. stoljeća je trgovina ljudima i ropstvo droge.” Očito nadahnut razgovorom u zatvoru, iznio je svijetu da smisao treba biti konkretna borba protiv tog zla i spašavanje ljudi.

papa

“Draga braćo i sestre u Rimu i čitavom svijetu, sretan Uskrs! Velika mi je radost da vam mogu navijestiti ovu poruku: Krist je uskrsno! Želio bih da ona dođe u svaku kuću, u svaku obitelj, osobito tamo gdje je patnja najveća, u bolnice, u zatvore… Ali nadasve bih želio da dopre do srca svakog čovjeka, jer upravo tu Bog želi posijati ovu Radosnu vijest: Isus je uskrsnuo, ima nade za tebe, nisi više pod vlašću grijeha i zla! Pobijedila je ljubav, pobijedilo je milosrđe! Uvijek pobjeđuje milosrđe Božje.” -prenosimo sa Vatican news obraćanje preko 250.000 vjernika na trgu Svetog Petra i svjetskim kamerama.

“Draga braćo i sestre, Krist je umro i uskrsnuo jednom zauvijek i za sve, ali snaga uskrsnuća, taj prijelaz iz ropstva zla na slobodu dobra, mora se događati u svakom vremenu, u konkretnim prostorima našega života, u našem svagdašnjem životu. Kolike pustinje, i danas, ljudi moraju prijeći! To je prije svega pustinja koja je u nama, kada nema ljubavi prema Bogu i bližnjemu, kada nema svijesti da smo čuvari svega onoga što nam je Stvoritelj darovao i što nam daruje. Ali Božje milosrđe može i najsuše tlo pretvoriti u bujni vrt, ono može ponovno oživjeti usahle kosti.”

“Evo poziva koji svima upućujem: prigrlimo milost Kristova uskrsnuća! Dopustimo da nas Božje milosrđe obnovi, dopustimo da nas voli Isus, dopustimo da snaga njegove ljubavi preobrazi naš život; i postanimo oruđa toga milosrđa, kanali kroz koje će Bog moći natopiti ovu zemlju, čuvati sav stvoreni svijet i dati da procvjetaju pravda i mir. I zato molimo Isusa uskrsloga da preobrazi smrt u život, da pretvori mržnju u ljubav, osvetu u opraštanje, rat u mir. Dà, Krist je naš mir i po njemu mi molimo mir za čitav svijet. Mir za Bliski istok, osobito između Izraelaca i Palestinaca, koji se bore da postignu dogovor, da se ponovno spremno i odvažno vrate pregovorima kako bi se okončao sukob koji već predugo traje.”

“Mir za Irak, da konačno prestanu sva nasilja i prije svega, za ljubljenu Siriju, za njezino stanovništvo ranjeno sukobom i za mnogobrojne izbjeglice koje čekaju pomoć i utjehu. Koliko je samo krvi proliveno! I kolike će se još patnje morati podnijeti prije nego se uspije pronaći političko rješenje krize? Mir za Afriku, koja je još uvijek poprište krvavih sukoba. U Maliju, da ponovno nađe jedinstvo i stabilnost; u Nigeriji, gdje nažalost ne prestaju atentati, koji ozbiljno ugrožavaju život brojnih nevinih osoba i gdje brojne osobe, među kojima ima i djece, terorističke skupine drže kao taoce.”

“Mir na istoku Demokratske Republike Kongo i u Srednjoafričkoj Republici, gdje su mnogi prisiljeni napustiti svoje domove i još uvijek žive u strahu. Mir u Aziji, prije svega na Korejskom poluotoku, da se prevladaju neslaganja i zavlada novi duh pomirenja.”

“Mir čitavom svijetu, koji je još uvijek podijeljen pohlepom onih koji traže laku zaradu, ranjen egoizmom koji prijeti ljudskom životu i obitelji, egoizmom koji nastavlja s trgovinom ljudima, tim najraširenijim ropstvom u dvadeset i prvom stoljeću. Mir čitavom svijetu, razdiranom nasiljem povezanim s trgovinom drogom i grešnim iskorištavanjem prirodnih bogatstava! Mir ovoj našoj Zemlji! Neka uskrsli Isus donese utjehu onima koji su žrtve prirodnih nepogoda i neka nas učini odgovornim čuvarima stvorenog svijeta.”

Udarno, VaticanVa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *