OVO SU KOVAČEVI RATNICI ZA BRAZIL

Kovaè objavio konaèni popis igraèa za Brazil

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska u Brazil, a izbornik Niko Kovač objavio je popis od 23 igrača koji će nositi dres reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što su otpali Niko Kranjčar, Ivo Iličević i Ivan Strinić zbog ozljeda, Kovač je ‘prekrižio’ Milana Badelja, Duju Čopa, Igora Bubnjića i Marija Pašalića.

Jutros sam sjeo sa svojim momcima, konačan popis smo odlučili. Čestitao sam im na pobjedi, ali nažalost morao sam nekolicini reći da neće ići na SP, što ih je, dakako, rastužilo – rekao je Kovač nakon utakmice i objasnio na ‘presici’ razlog za izostavljanje Badelja.

– Trojica su prihvatila vijest drugačije od Milana, koji je standardan igrač Hamburga. Ali ozljeda mišića je jedna problematika i zato smo se odlučili umjesto njega voditi Ivana Močinića. Iz razloga što u vezi imamo samo jednog igrača za kojeg možemo reći da je apsolutni defanzivac, a to je Ognjen Vukojević. Ivan je možda neiskusniji od Milana, ali je agresivniji. Ove sezone odigrao je odlično u klubu, ne samo u HNL-u već i u Europskoj ligi. Pratili smo ga mjesecima. Milan je manje trenirao pa smo se na koncu za to odlučili, objasnio je svoju odluku Kovač.

D.V.