NOVAK ĐOKOVIĆ OČI U OČI

LIČNOST GODINE 2011: Novak Đoković posjetio Banjaluku

U banjalučkom Hotelu Bosna u srijedu je održan izbor za Ličnost godine 2011 u organizaciji „Nezavisnih novina“. Iako su nagrade dodjeljene i najboljim domaćim političarima, privrednicima, i novinaru, zvjezda događaja ipak bio je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Prije dvije godine ovaj uspješni sportaš je zajedno sa svojim kolegom  Viktorom Trockim posjetio Banjaluku i odigrao meč u humanitarne svrhe. Ovaj put došao je da zasluženo uzme nagradu, koju su mu čitatelji ovog časopisa dodijelili.

 

Uprkos problemima oko nemogućnosti slijetanja aviona u kojem je bila porodica Đoković, Novak ipak nije krio zadovoljstvo svog dolaska u Banjaluku.

 

„Ni magla nije mogla da me spriječi da danas budem ovdje. Moram priznati da mi i pored toliko titula ova nagrada znači puno. Mislim da sport spaja ljude. Inače sam veliki prijatelj sa svim tenisačima iz Hrvatske , kao iz regiona uopće, i mi bi svi  voljeli da igramo za jednu zemlju, jer smo svjesni koliko bi vrhunski sportista zaista mogli ponuditi svijetu. Ja zahvaljujem svim ljudima BiH i šire koji su navijali za mene“, rekao je Novak.

 

Na ovoj svečanosti učestvovali su mnogi uticajni ljudi iz regiona, pa su se tako među zvanicama mogli vidjeti srbijanski predsjednik Boris Tadić,  režiser Emir Kusturica, Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, zamjenik američkog ambasadora Jonathan Moore, predsjednik komiteta za normalizaciju nogometnog Saveza Ivica Osim, predsjednik RS Milorad Dodik i mnogi drugi. Prošlogidišnji dobitnik nagrade za Ličnost godine hrvatski predsjednik Ivo Josipović zbog obaveza nije mogao da prisustvuje ceremoniji, ali je u njegovo ime govor održao hrvatski veleposlanik u BiH Tonči Staničić.

 

„Velika mi je čast večeras biti ovdje zajedno sa najboljim tenisačem svjeta. Moram istaći da Novak nije samo sportista, on j e prije svega veliki čovjek. On je definitivno neko ko promoviše sport i ljudske kvalitete na pravi način“, dodao je Staničić

 

U pauzama između nagrada goste su zabavljali banjalučka pjevačica Marija Šestić i hrvatski pjevač Goran Karan, koji je popularnom  Noletu na specifičan način poželio sreću u daljoj budućnosti.

 

„Novak moram ti čestitati jer si ti za mene vrhunski sportaš i pravi pobjednik. Jednom sam kad sam bio mlađi, prilikom primanja jedne nagrade, na pitanje šta bih još  želio u budućnosti da mi se ostvari, ja sam samo kratko dodao:“Želio bih i dalje biti pjevač“. Sličnu poruku večeras šaljem i tebi, rekao je Karan.

 

Nakon ceremonije i svečanog ručka Novak Đoković napustio je Banjaluku i odletio za Francusku. Prilikom odlaska potvrdio je i vijest da će uskoro zaigrati u drugom nastavku filma „Plaćenici 2“, ali zbog ugovora nije otkrio detalje oko uloge.

Pisala i slikala Maja Vasilić udarno

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *