NORA NAPUNILA KAZALIŠTE ZENICE

VELIČANSTVENA PREMIJERA PREDSTAVE „NORA,NORA“ U BNP ZENICA

Večeras je na zadnjem dijelu Velike scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici,  pod rediteljskom palicom mlade Zeničanke Lajle Kaikčije, održana premijera predstave „Nora,Nora“.

Tražilo se mjesto više,tako da su se morale postaviti i pomoćne stolice. Publika je bila oduševljena predstavom i izvanrednim glumcima, što su pokazali i ogromnim aplauzom na kraju.

Predstava „Nora,Nora“ je rađena po tekstu slovenačkog pisca Evalda Flisara, a govori o strasti, fetišima , prevarama, slobodi i  paralelnim svjetovima dva neobična para,koje veže nešto više od istih imena.

Glumačku ekipu, izvrsne predstave čine glumci BNP-a Zenica, Snežana Vidović, Saša Handžić i Lana Delić,  zeničkim glumcima pridružio se i mladi tuzlanski glumac Enes Salković, a ovo je druga predstava,koju Enes radi kao gost BNP-a Zenica,pored predstave „Pismo iz 1920“. Enes je također na press konferenciji istaknuo da mu je velika čast da radi sa glumcima,koje je kao mlad gledao u predstavama i sanjao o tome da glumi sa njima.

Scenograf je Sabina Trnka, kostimografi Ena Begičević i Lajla Kaikčija. Producent je Hazim Begagić, autor muzike Igor Kasapović, a koreograf Semir Šerić.

Oni,koji su bili spriječeni da pogledaju premijeru, imat će priliku odgledati reprizu,već sutra u petak u 19.30h.

Nora,Nora“ je deveta po redu premijera u 62. Pozorišnoj sezoni BNP-a, a do kraja sezone bit će održano još tri premijerne izvedbe.

Autor i fotto: Dino Ćurić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *