NERETVANI IZ SPLITA POMOGLI PRIJE NEGO SU OSNOVALI UDRUGU

Nažalost u najtežim danima voćarstva za Hrvatsku, ni neretvani iz Splita nisu zaboravili na humanost. Nikakvi papiri, procedure i pametovanja nisu im trebala da izvrše najplemenitije namjere. Vlastitim sredstvima prikupljenim dobrovoljnim donacijama članova Društva kupili smo više od tonu mandarina izravno od proizvođača iz doline Neretve kako bismo i na taj način pomogli našim ljudima koji žive od svog rada.

neretvani

Vlastitom organizacijom prijevoza mandarine su dostavili u socijalne i slične potrebite ustanove u gradu Splitu. Korisnici i predstavnici tih ustanova bili su oduševljeni donacijama mandarina i pokazanom humanošću. Donirali su: Dječji odjel KBC-a Split , Odjel onkologije KBC Split, Dječji dom Maestral, udruga MOST, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači , Dom za starije i nemoćne osobe Split (objekt Zenta i objekt Vukovarska), Dom za starije i nemoćne Marjan, Centar za rehabilitaciju Samaritanac, Dom za starije i nemoćne Lovret, Udruga veterana 4.gbr.

Ova humanitarna akcija prva je koju je Društvo Neretvana organiziralo te će i u budućem svom djelovanju humanitarno djelovanje imati važnu ulogu u radu našeg Društva.

Udarno tim