NEDUŽAN ZBOG VAS PROGONJEN I ZATVOREN

“Gotovinina bešćutnost i netaktičnost prema onima koji su ga 11 godina bodrili i bili za njega spremni poginuti, mogla se pripisati i slučajnoj nesmotrenosti da za svoju slobodu nije zahvaljivao svima, samo ne braniteljima”, optužuje Gotovinu Ivica Marijačić.

Sasvim je nedvojbeno, Gotovina je dao najviše za svoju domovinu, progonstvo i zatvor, za tuđe zločine, a sada ga prozvaju isti “veliki Hrvati” koji su se u svojim zločinima skrili iza njega. Nekima se još ratuje i širi mržnja, no ovaj Gotovina to ne želi. Na kamenje uzvraća cvijećem. Poziva nas civilizirane građane da širimo međuljudske odnose, da otvorimo prostor Srbima, i krenemo dalje. Svatko ima pravo na svoju kuću. Gotovinin govor je zaprepastio cijeli svijet, tolika ljubav, poruke mira, pomalo sliče na Kristove poruke koje mu je savjetovao samozatajni svećenik. Sada đavao ne može mirno spavati, oni koji su ga predali, koji su umjesto njega radili zločine nad srpskim civilima, optužuju ga za izdaju. Njima je do rata, ne znaju pravdati kapital.

Predsjednik pokreta “Stop progonu hrvatskih branitelja”  Zvonimir Trusić tvrdi da je očekivao da će im se Gotovina pridružiti nakon oslobađanja kako bi se zajedno borili za ostvarenja temeljnih načela pokreta,  zaustavljanje kaznenih postupaka protiv branitelja, čišćenje Hrvatske od komunizma i ukidanje zakona kojim su abolirani srpski pobunjenici. “Nažalost, Gotovina nas je izdao. Mi smo cijelo vrijeme bili uz njega, poduzimali razne akcije, krv smo pišali, a on se vratio u Hrvatsku, proglasio rat završenim i još se ulizivački dodvorava institucijama koje su ga progonile. U Haag je otišao kao krasan hrvatski vojnik, a sada ga ne možemo prepoznati. Gotovina je za nas potpuni neznanac. U ovih desetak dana nanio je veliku, strašnu štetu braniteljima. Na njega više ne računamo, rekao nam je Trusić. Ističe da je osjećao moralnu obvezu da prvi istupi, ali da njegovo mišljenje dijele brojni veterani Domovinskog rata s kojima je u svakodnevnom kontaktu. »Dolazi Ante, u Hrvatskoj više ništa neće biti kako je do sada bilo! Sve će biti drukčije kad nam se vrati Ante! A tada – šok! Dugo očekivano Antino obraćanje narodu izaziva tjeskobu i nevjericu, konsternaciju. Naš donedavni idol opalio nam je takav šamar da nam od njega još bride obrazi. Veseli i razdragani Ante lakonski nam objavljuje: Rat je završio, okrenimo se budućnosti. Ja sam svima oprostio«, ogorčeno stoji u priopćenju u kojem se Gotovini poručuje da može isključivo u svoje ime davati oproste.

Kada Tusić i Marijačić budu žrtveni janjci za tuđe grijehe, te odsluže sedam godina u Seveningenu, pet u bijegu – tada će biti mjerodavni da gledaju očima Ante Gotovine. Zločini nad srspkim civilnim stanovištvom su počinjeni kao i nad hrvatskim, i za njih je potrebno locirati počinitelje. Za njih, za vas je Gotovina ležao, još bi ga upetljali u vaša desničarska orgijanja.

Pripremio Toni Eterović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *