NAČELNIK ĆELIĆ I ATJ SA FABEROM NA METI

Ovih dana veliku je jeku digla nova bura unutar policijskih redova i to prilikom natječaja za načelnike policije. Kako doznajemo iz izvora bliskih vrhu MUP-a, ministar Ranko Ostojić je oformio svoj obavještajni red, kada je Karamrko započeo prljavu igru sa konstatacijom da je policija depolitizirana. I Milijan Brkić je obnašao dužnost načelnika kao “depolitiziran”, da bi prvim pozivom Karamarka aktivirao članstvo HDZ-a i stao uz njega kao zamjenik. Obračun sa devastacijom policijskog kadra, kriminalaca, fanatika koji se nazivaju vjernici, jer im je svećenik stric, a djela im nepoznata – obračun je jako velikog zalogaja, i trajati će.

NAČELNIK KARLOVAČKE POLICIJE JOSIP ĆELIĆ U PAKTU SA VLADIMIROM FABEROM DO MILIJUNSKIH NEKRETNINA. INSPEKTOR ZORAN BRAČIĆ TVRDI DA SU LEGALIZIRALI KRIMINAL U UPRAVI ŠVERCOM, REKETOM, MOBINGOM, ZATAŠKAVANJEM KRIMINALA.

Načelnika Karlovačke policijske uprave Josipa Ćelića nakon pisanja Ferala, Nacionala, objavio je i Jutarnji sa skupocjenim vilama koje se nalaze na njegovom imenu. Te optuživši ga prema svjedocima daje posrednik u reketarenju zajedno se nekim djelatnicima iz ATJ Lučko, a da je u sve umješan i Vladimir Faber njegov prijatelj. Prijavilo ih je nekoliko inspektora a ispred njih stao jedan koji je bio žrtva mobinga. “Neustrašivima” je kako kažu došla voda do grla i sve su odlučili iznjeti, a unutarnja kontrola i porezna ispituju porijeklo imovine, iako bi težina postupka trebala imati USKOK-ovu oblast. I prema imovinskoj kartici Josip Ćelić je najbogatiji policijski načelnik u Hrvatskoj, jer je vlasnik sedam stanova i milijun €ura vrijedne vile s bazenom u Lokvi Rogoznici. “U tijeku je interna kontrola.” – rekao je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš. Napisi u medijima objavljeni su dok se u MUP-u provodi javni natječaj za nove načelnike policijskih uprava na koji se Ćelić ponovno kandidirao za čelnika karlovačke Policijske uprave.

VLADIMIR FABER JAMČI ZA ĆELIĆA, PA JE I ON OPTUŽEN, DA MU JE BIO ZAŠTINIK U KRIMINALU.

Ćelić tvrdi  da mu se “pakira” kako bi ga se diskvalificiralo kao kandidata. A za njega jamči i bivši ravnatelj policije Vladimir Faber (specijalist za slučaj Glavaš), koji je novinarima izjavio kako je Ćelić časni policajac te kako vjeruje da će sa sebe sprati ljagu. U medijima je u u više članaka objavljeno da je Ćelić na sumnjiv način došao do kuće na šest etaža s bazenom kod Omiša, da je suvlasnik luksuzne kuće od 200-tinjak četvornih metara u elitnome zagrebačkom naselju Gračanima, četiriju zemljišnih parcela u karlovačkome prigradskom naselju Gornjem Mekušju i kuće u naselju Švarči te vlasnik još dva stana u Zagrebu, jednog u Sesvetama i kuće na otoku Viru u blizini Zadra. Ćelićevi bliski krugovi tvrde da je bogatstvo stekao nasljedstvom od oca koji je u Njemačkoj kao poduzetnik stekao velik kapital. Ćelića se kažu suprotna strana mobingiranog inspektora Zorana Bračića, smatra nedodirljviim jer je u Domovinskom ratu kao pripadnik Antiterorističke jedinice “Lučko” prošao mnoga bojišta, te dobio više odličja i priznanja.

ĆELIĆ SVJEDOČI U HAAGU O ZLOČINU U GRUBORIMA

Nakon rata postao je pomoćnik, a zatim i zapovjednik jedinice. Prije dolaska na čelo karlovačke policije 2009. bio je vođa mobilne jedinice MUP-a koja je poznata kao “Kobra”. Faber je veliki prijatelj Ćelića, obojica su bila u ATJ Lučko, povezani su i dalje sa umirovljenim policajcima iz Lučkog, koji se bave kriminalom i reketom, no sumja se i u umješanost Ozaljske oružarne tvornice HS PRODUKT. Inspektor Zoran Bračić sa još nekoliko inspektora odlučio je prekinuti šutnju, i optužio Ćelića da je degradiran u njegovo vrijeme svatko tko je htio raditi, da se obavljao šverc pod Ćelićevim “okom”, reket, da je mnogo lažnih ispita po upravi, opraštalo se veliki broj prometnih kazni, stavljalo se pod mobing djelatnike. Osim Ćelića prozvani su njegovi donačelnici Dražen Butorajac i Darko Bratić.

Sada je ipak jasnije da Ranko Ostojić ima posla sa dnom policije, ako se optužbe pokažu točne, a nije mali broj optužbi ni na račun Zagrebačkih načelnika, Istarskih kao i Sisačkih.

Pripremio Istražni tim udarno

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *