MESIĆU I BAJIĆU RECITE ISTINU O KORNATIMA!

Na svečanom mimohodu sedam godina nakon tragedije roditelji su dovikivali da Stipe Mesić i Mladen Bajić znaju istinu o kornatskoj tragediji. 30. 08. 2007.  velika tragedija je obilježila Hrvatsku. U rutinskoj akciji gašenja trave na Kornatima smrtno je stradalo 12 vatrogasaca, a jedan je preživio.

kornatska tragedija

Optužnica temeljena na Draženu Slavici je sramota za pravni poredak Hrvatske. Jasno je vidljivo da su mnogi odgovorni iz vojske i državnog vrha zaobiđeni. Ni vlada ni predsjednik više nemaju obraza doći odati počast da ne bi bili vrijeđani a istina nikad nije objelodanjena. Nikad iznesena istina, izmjene iskaza, izmjene položaja tijela, sudski filmski igrokaz bez glavnih glumaca – na tugu obitelji, roditelja i mještana – dodale su dodatnu količinu bola.

Roditelji poginulih vatrogasaca kažu da najveći mir nalaze kada dođu na mjesto pogibije svoje djece. “Kad taj dan prođe, pošto su mi svi kolege jedan za drugim umirali, dodatno je teško. Uz to mi je još i rođendan, kojem se ne mogu ni veseliti kao prije. Želim istinu o svojim prijateljima i ja ću je istražiti.”, rekao je Frane Lučić, jedini preživjeli 13. vatrogasac.

Udarno tim