MASONSKI POREDAK

Procjenjuje se da masonski pokret ima približno 5 milijuna članova na zemlji, a loze i ogranci ove organizacije nalaze se u skoro svakoj zemlji na svijetu. Mnogi su o tome i javno govorili, te je ta tajna organizacija sve više postala otvorena javnosti, naravno, sa brojnim misterijskim pitanjima.

Masoni poznatiji kao slobodni zidari hijerarhijski su podjljeni kroz lože. Članstvo je poredano kroz tri stupnja (šegrti, djetići, majstori). Misterije bude pitanja, a pitanja odgovore tako da se često suprotna društva natječu razotkivati zadatke i osobe masonske lože. Poznati masoni bili su: Charlie Chaplin, Ludwig van Beethoven, John Wayne, Charles Dickens, Davy Crockett, Winston Churchill, Johann Wolfgang Goethe, Alexander Pushkin, Aleksandar Karadjordjevic, Biskup Maksimilijan Vrhovac,  Franz Schubert, Giacomo Casanova, Johann Sebastian Bach, Leo Tolstoy, Josip Broz Tito, Salvatore Quasimodo, Victor Hugo, Vuk Karadžić, Wolfgang Amadeus Mozart,…. iznosimo od visokog svjetskog masonskog izvora.

Slobodni zidari (Masoni) su tajna organizacija koja ima tajnu svjetsku vladu. Masonstvo kroz različlite oblike kontrolira i vlada društvom, preko, bankarstva, industrije, sabora, religija.

Slobodni zidari ili masoni najveće su tajno društvo na svijetu, s preko 5 milijuna članova. Isključivo muškarci, koji prihvaćaju sve religije i smatraju religioznost potrebnom, najveći su neprijatelji religije posebno Vatikana. Društvo je poznato po svom čudnovatom pristupnom obredu, tajnim znakovima i rukovanju, po kojem se članovi međusobno prepoznaju. Tvrdi se da  nitko izvan tog pokreta ako čita napisane obrede, ne može shvatiti duh masonstva. Ono što u prvi mah izgleda dječja igra u atmosferi lože (gdje se masoni sastaju) oblikuje jedinstvenu vezu među muškarcima. Masonstvo je isključivo muško udruženje za uzajamnu pomoć u trenucima potrebe, i toga se međusobno drže kao svetinja. Načela se tumače kao ‘bratska ljubav, pomoć i istina’. Teoretski svaki vjernik u Boga, kršćanin, židov, musliman, hindus ili budist može postati mason. Masoni nisu ateisti, oni vjeruju u duhovnu dimenziju, jer njihove simbolike su pune magijskih obreda. Oni su nešto više od agnostika, u potragama za vjerom i znanošću. Članovi su bili proganjani, jer se tvrdilo da je masonski pokret antipatriotski i antikršćanski. I danas su masoni službeno zabranjeni u velikom broju posebno istočnih zemalja. Većina velikih kršćanskih, rimokatolička, pravoslavna, zabranjuju svojim članovima pristup u slobodne zidare. Islam, judaizam, budizam, hinduizam zabranjuju kao i kršćani, no masoni se “probijaju” kroz njihove redove često do samih vrhova, eliminirajući sve neprijatelje koji bi mogli razotkiriti njihovo poslanje. Kod masona se snažno naglašava davanje sredstava u dobrotvorne svrhe – neke tako podignute ustanove, kao masonske bolnice i škole, mnogo su pomogle masoneriji. U prošlosti je masonerija bila poput putovnice za uspjeh u svijet financija i sudstva, bili su i graditelji koji su sudjelovali u velikim građevinskim projektima. Njihovi ‘sindikati’ ili cehovska udruženja počeci su masonerije. Kako je vrijeme prolazilo, masonerija je prestala biti udruženje samo graditelja. Simboli i mistične zamisli preuzete su i nadopunjene od mitologije drevnog Egipta i pokret je postao snažno udruženje koje ima banke, naftne industrije, medije, filmsku industriju, oružje, knjige, internet, farmaceutske industrije, institute znanosti,  političke lidere…

DAVID ROCKEFELLER, JEDAN OD POZNATIJIH AKTUALNIH JAVNIH VOĐA.

David Rockefeller ima 98 godina. Rođen je 12. 06. 1915. godine u New Yorku i trenutno je jedini nositelj dinastije Rockefeller. Jedini preživjeli unuk mogula Johna D. Rockefellera  osnivača naftne industrijske kompanije Standard Oil. Njegovo djetinjstvo i odrastanje je obilježeno bogatstvom. Odrastao je u velikoj rezidenciji sa devet katova, što je za 1900 godine, bila najveća privatna rezidencija u gradu. Kuća je sadržavala brojne dragocjenosti koje je njegov otac sakupio tijekom godina. Na sedmom katu vile nalazila se Galerija suvremene umjetnosti koju je vodila Davidova majka. David je postao bankar, suvlasnik moćnih proizvođaća američkih pića poput Coca Cole, te filantrop koji je darivanjima privukao slavne bogataše svom krugu ljudi i one koji imaju slične težnje da doprinose svijetu, na način na koji to masoni mogu. Mnoge se na Oxfordu i Cambridgu vrbuje za najmanja društva, no rijetki izdrže žrtve i odricanja, te uspon. George Bush je uspio nasljediti oca, te mnogi za njim aktualni mladi, poput Baracka Obame pripadaju loži.

Slobodni zidar, mason, može postati odrastao muškarac koji vjeruje u postojanje vrhunskog bića i u besmrtnost duše – te mora plaćati članarinu. Sama osoba ne može tražiti da se učlani; na neki se način daje naslutiti budućem kandidatu da bi ga rado primili u članstvo ako on to želi. Inicijacija ili ulazak u društvo je mističan, grandiozan i pun simbolika. Masoni su uvjereni da je njihovo poslanje bolji svijet, i da trebaju davati mnogo od sebe, za svijet, tako da uistinu njihova popularnost raste, mnogi bi im htjeli pripadati, ali masoni imaju svoje kriterije.

Prvi stupanj. Kandidat skida svoj kaput i kravatu, odstranjuje sav novac i predmete od kovine kako bi pokazao da ulazi u slobodne zidare potpuno ‘siromašan i bez novca’. Njegova lijeva nogavica zavrće se do koljena, košulja se raskopčava da se vidi lijeva strana prsiju i skida desna cipela na koju se obuva papuča. Stavlja mu se povez preko očiju da se pokaže kako je u ‘stanju tame’, a oko vrata stavlja se omča. Drugi stupanj. Vode ga preko praga lože gdje mu se na putu ispriječi unutarnji stražar koji drži uperen bodež prema ogoljeloj strani njegovih prsiju. Treći stupanj. Zatim ga odvode Velikom Meštru, glavnom upravitelju lože. Klečeći pred njim odgovara na niz obrednih pitanja prije zakletve na tajnost. Ako razglasi bilo koju masonsku tajnu, prima kaznu – ‘da mu prerežu grkljan, istrgnu jezik iz korijena, zakopaju u pijesak’, premda se na to gleda simbolički. Ili se ‘žigoše kao svjesni krivokletnik, bez ikakvih moralnih vrijednosti i potpuno nepodesan da se primi u ovu ložu’. Četvrti stupanj. Kandidat je sada ušao u svjetlo masonstva. Skida mu se povez s očiju i omča oko vrata, daje mu se korak, znak, stisak ruke i riječ prispjelog ‘šegrta’ u masoneriji. Također mu pokazuju sljedeće predmete: mjerilo promjera 60 cm koje prikazuje 24 sata jednog dana koje treba utrošiti za rad, molitvu i osvježenje, čekić koji predstavlja moć svijesti i dlijeto koje prikazuje napredak u obrazovanju. Konačno ga potiču da izvršava zakone masonerije, Biblije i države.

Kad se taj obred završi, kandidat je ‘prošao kroz prvi stupanj’ i u nekoliko sljedećih mjeseci može postići dva masonska stupnja, ‘djetić-mason’ i ‘majstor-mason’.

Prve masonske lože nastale su u Engelskoj 1717., a od tamo se proširilo na dlaje sa različitim vizijama i zadacima. Slobodno zidarstvo suočilo se s mnogim protivnicima i mnoge su članove zatvorili u tamnice. 1737. Louis XV, kralj Francuske, izdao je naredbu kojom zabranjuje svim odanim podanicima uključiti se u pokret, a 1738. godine Papa Klement XII izdao je papsku bulu kojom zabranjuje svim katolicima učlaniti se u slobodno zidarstvo, pod prijetnjom isključenja iz crkve. Rekao je da su oni ‘iskvareni i izopačeni’ i vrlo ‘sumnjivi heretici’. Otada su slobodni zidari osumnjičeni za francusku revoluciju, za prvi svjetski rat, za inflaciju u Njemačkoj 1924. i za građanski rat u Španjolskoj. Niz atentata su skrivili upravo masonski sljedbenici, a pojedini Crkvenjaci ih nazivaju i sotonistima. Od drugoga svjetskog rata, kad su se masoni borili u pokretima otpora, sve su rjeđe optužbe da su nastrojeni antipatriotski.

Kršćani ne bi smjeli biti masonski simpatizeri iako masoni tvrde da ih prihvaćaju sve religije. Njihovo učenje sadrži mnogo toga s čime se kršćani ne mogu složiti. Izgubljeno ime Boga važan je predmet u svim obredima masonerije. U obredu inicijacije, kandidat je predstavljen Bogu kao VAS-u, velikom arhitektu svemira. Kao ‘djetića-masona’, poučavaju ga o imenu JHVH – skraćeno za Jahve. Kao majstor-mason učenjem saznaje da postoji još mnogo toga u vezi tajnovitog imena koje je otkriveno u stupnju ‘kraljevskog graditeljstva’. Mistično ime se otkriva kao kombinacija židovskih i srednjoistočnih imena za Boga, koje nitko nikad ne izgovara osim tri kraljevska graditeljska masona, a svaki od njih izgovara samo jedan slog. Slobodni zidari imaju mnoge bogove koje smatraju jednakim Isusu. Masonska literatura niječe da je Isus jedini Spasitelj svijeta. Masoni odbacuju Kristovu smrt na križu kao jedino Božje izbavljenje od grijeha. Spasenje ovisi o djelima, a ne o vjeri u Boga. Svete knjige mnogih religija, kao Veda i Kur’an smatraju jednako vrijednom Božjom objavom. Pri uvođenju u udruženje, kandidat mora priznati da je u tami i da poseže za svjetlom. Kršćani vjeruju da su pronašli istinito svjetlo; Isus je rekao: “Ja sam svjetlo svijetu!” (Ivan 8:12)

15 američkih predsjednika bili su masoni

Američka novčanica od jednog dolara vrvi masonskim ali i iluminatskim simbolima

Dana 15.02. u Sjedinjenim Američkim državama održava se Dan predsjednika, dan kad Amerikanci odaju počast četrdeset dvojici muškaraca koji su zauzimali najviši politički položaj u zemlji od 1789. godine, kad je George Washington položio prvu predsjedničku prisegu. No ono sto se vrlo rijetko spominje u školskim udžbenicima jest to da je on samo 1 od 14 predsjednika koji su bili masoni. Neki kažu da je masonerija – također poznata i kao slobodno zidarstvo – počela negdje s tajnim udruženjima u drevnoj Grčkoj ili pak Egiptu. Drugi tvrde da vuče korijene iz cehovskih klesarskih udruga u srednjovjekovnoj Europi. No sto god da su korijeni masonerije, glavni grad Sjedinjenih Država pun je masonskih motiva, koje su brižno njegovala četrnaestorica američkih predsjednika koja su sebe smatrala masonskom “bracom”. Ogromni obelisk koji poznajemo pod imenom Washingtonov spomenik posvetili su masoni. Kamen temeljac zgradi američkog Capitola položio je George Washington noseći obrednu pregaču i koristeći posebni alat. Slobodno zidarstvo bujalo je tijekom tzv. razdoblja prosvjetiteljstva u osamnaestom stoljeću. Bilo je to vrijeme kad su mnogi američki i europski intelektualci – od kojih su mnogi bili masoni – počeli dovoditi u pitanje božansko podrijetlo monarhije, te počeli zagovarati da su sloboda izraza i vjere univerzalna prava isto kao sto se to isticalo u tradicionalnim masonskim vrijednosti.

George Washington prvi predsjednik S.A.D.-a bio je mason

Bivši veliki majstor masonske loze, a danas jedan od vođa masona iz savezne države Vermont, Richard Fletcher, kaže kako zbog toga sto su mnogi od tih intelektualaca bili sudionici američke revolucije, imali su utjecaj na ustrojstvo novostvorene republike. Slobodni zidari su bili duboko uključeni u stvaranje ove zemlje, jer se masonerija u velikoj mjeri temelji na pravu čovjeka da izabere svoje vođe, pravu čovjeka da u svoje ime donosi odluke i pravu da glasuje. Mi također čvrsto vjerujemo u obrazovanje javnostipravu ljudi da uče. A to je ono sto su Sjedinjene Američke Države postale. U prvim počecima Sjedinjenih Američkih Država u tom su vrlo istaknutu ulogu odigrali slobodni zidari – kaže gospodin Fletcher dodajući da je to i razlog zašto su mnogi potpisnici Deklaracije neovisnosti i američkog Ustava bili masoni i zašto je relativno velik broj predsjednika pripadao slobodnim zidarima. “Mislim da je to vise od koincidencije. Bili su to ljudi koji su vjerovali u slobodu. Bili su to ljudi koji su vjerovali u ljudska prava. Bili su to ljudi koji su vjerovali u obrazovanje. Bili su to ljudi koji su vjerovali da možete sami za sebe donositi odluke. Njihov najuzvišeniji cilj bio jest da služe naciji“. A te su kvalitete – kako kaže gospodin Fletcher – bile integralni dio i populističkog stila vladanja kakvo je provodio predsjednik-mason Andrew Jackson, koji je izabran 1828. i kojeg se smatra da je bio prvi predsjednik od tzv. “običnih ljudi”. No i mnogi predsjednici u ovom stoljeću bili su masoni. Primjerice, oba predsjednika Roosevelta bila su slobodni zidari. Također i predsjednik Gerald Ford i predsjednik Harry Truman.

Udarno tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *