LINIĆ ŠOKIRAN, INTERPOL GA ZVAO ZBOG Raiffeisenbank

Slavko Linić je podcjenio udarno.com, no jučer su ga kontaktirali istražni organi Austrije, pa se danas na sjednici vlade uhvatio tema zadruga i pranja novca. Iz Austrijskog tužiteljstva dobio je pitanja vezana za napise o Raiffeisenbank zadrugama. Linić je doznajemo obećao sve raščistiti. No istražni organi Austrije prikupljaju sami dokaze, zajedno sa našim stožerom i žrtvama, ne oslanjajući se na sistem u kojem je Mladen Bajić omogućio ovakve razmjere kriminala.

linic

NE MOGU JA ZNATI O SVAKOJ ŠTEDIONICI I ZADRUZI, NEKOME JE ODGOVARAO OVAKAV NERED. – Linić na mobitel novinaru udarno.

Ured za sprječavanje pranja novca ove godine fokusirat će se na bitku s nelegalnim kreditnim institucijama koje su registrirane na off shore zonama i rade nelegalno, najavio je ministar financija Slavko Linić današnjoj sjednici Vlade podnoseći izvješće o radu Ureda za prošlu godinu. Ured je tijekom 2012. imao 340 otvorenih predmeta, a 132 slučaja proslijeđena su nadležnim tijelima i inozemnim uredima na daljnje postupanje. Od toga se 131 slučaj odnosio na sumnju u pranje novca, a jedan je bio vezan uz sumnju na financiranje terorizma.

U slučajevima sumnjivih transakcija Ured je pokrenuo i šest naloga bankama za pljenidbu od 12,7 milijuna kuna, a intenzivno su surađivali i s tužiteljstvom, te je dostavljeno 12 predmeta vrijednih 47,7 milijuna kuna zbog sumnje na korupciju. U njima je Ured obradio transakcije vezane za ukupno 114 osoba, od kojih su 102 fizičke, a 12 pravne osobe.

Žrtve će tražiti javnu istragu i kazneni progon, te odštete od država koje su ih bacile u ralje očaja. Sve parnice su gubili, pa je upitno kako je to bilo moguće do ovih saznanja. Što HNB i suci rade? Tko će izvršiti revizije njihovog dosadašnjeg rada i platiti greške? Tko će vratiti ukradeno, preplaćeno i oteto???? Zadnje utočište koje je otkrilo nepravilnosti je stožer koji će goniti do kraja, ne kako kažu “nezakonite kredite” nego međunarodnu prevaru.

Stožer je zatvorio svoj krug.

Istražni tim udarno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *