LINIĆ JE PRIJE INE VODIO 14 PODUZEĆA KOJA SU UNIŠTENA! POKRAO JE ZEMLJU!

U večerašnjoj emisiji „Oluja“ na televiziji Mreža TV, voditeljica Ozana Bašić ugostila je poduzetnicu iz Rijeke, gospođu Slavicu Šotu koja je javno i bez zadrške prozvala ministra Slavka Linića, sadašnjeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana te riječkog poduzetnika Mirka Pavičića, nekadašnjeg skladišnog radnika kojeg danas nazivaju „kraljem Korza“ a koji je, po tvrdnjama Slavice Šota, ‘oprao’ milijune eura koje je izvukao kroz malverzacije i kredite iz džepova građana Rijeke i Hrvatske.

slavica sota

Dinko Cvitan je razočaranje

„Cvitan je jedno razočaranje ove države“, rekla je Slavica Šota i objasnila svoje ogorčenje. „Još dok je bio šef USKOK-a, Dinko Cvitan je primio moju kaznenu prijavu protiv riječkog poduzetnika Mirka Pavičića, uvezenu i debelu, uz naglašenu molbu neka zaobiđe Rijeku jer su u tom gradu svi ljudi na čelnim pozicijama umreženi. Drugog je dana Pavičić imao moju prijavu na svom stolu. Ništa se nije događalo godinu dana pa sam podnijela prijavu i u Švicarskoj za Pavičićevo pranje novca, te nakon nekoliko mjeseci od tužiteljice u Zugu dobila potvrdu kako je moja prijava utemeljena. Možete si misliti sa kojim sam oduševljenjem donijela USKOK-u taj dokument iz Švicarske, misleći kako ću im time pomoći u njihovu radu! A kad ono – u USKOK-u me zaprimila službenica koja je taj dokument iz Švicarske samo pogledala, hladno ga odložila sa strane, pogledala me i pitala; Je li to sve ili imate još nešto?“, pojasnila je svoje razočaravajuće  iskustvo sa državnim institucijama Šota. „Renata Randić bila je službenica koja je tako hladno primila prevedeno izvješće švicarske tužiteljice i – ona je iz Rijeke. Rijeka je nekoć imala BDP veći od Zagreba, samo da vam kažem, no nakon što je Rijeku zadesio Slavko Linić sa svojih 5-6 ljudi, Rijeka je pala na koljena“, rekla je Šota te se osvrnula na nedavno ‘iskopanu’ iz arhiva izjavu Slavka Linića koju je dao za Jutarnji list 2001.godine.

Liniću rok do Uskrsa

„Ovu izjavu, koja je iznimno važna, dali smo struci, medicini, psihijatrima i psiholozima da nam stručno pojasne kakva je osoba onaj tko izjavi sve ovo što ovdje piše; kako bi krao, kako se natjecao sa bratom tko će više ukrasti,… I dobili smo kratak odgovor – rečeno nam je kako ovakva osoba koja ovako nešto izjavi treba ili psihijatrijsku pomoć ili odlazak u zatvor. Treće opcije nema“, jasno je rekla Šota dok je voditeljica Bašić bila opreznija te pitala gošću ima li to mišljenje struke dokumentirano a Šota kratko odgovorila kako „drugačije Pokret Otpora nikada niti ne radi, samo dokumentirano“. U nastavku emisije, Šota je objasnila Linićev put do pozicija kojima je težio – kako je prije dolaska u INA-u već iza sebe imao radna mjesta u 14 firmi od kojih, danas, ne postoji niti jedna. „Kada bi Slavko Linić imao morala, on bi sam ponudio mjesto nekome tko je sposobniji, priznao kako nije dobar u obnašanju odgovornosti koju nosi dužnost ministra financija Hrvatske i otišao bi. Ali ne – on nema namjeru otići, on čeka da ga premijer Milanović razriješi dužnosti ali on sam neće otići i to nam je svima jasno dao na znanje. E pa izvješće talijanske Guardije je gotovo i Pokret Otpora Liniću daje rok do Uskrsa neka se očituje o tajnim računima u Trstu. Ne bude li se on, očitovati će se Pokret Otpora velikom konferencijom za tisak i dati naciji odgovore o tajnim računima Linića, Lužavca, Marasa“, planovima je svoje gostovanje završila Slavica Šota koja je u jednom trenutku rasplakala i voditeljicu Ozanu Bašić. Što o svemu večeras iznešenome misli sam ministar Linić – pitati ćemo ga već sutra pred uredom Vlade u Zagrebu.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=iJUqIz7OMUQ[/youtube]

Pripremila: Iva Anzulović