KUJUNDŽIĆ: NOVA HRVATSKA

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, dr. Milan Kujundžić, predstavio je u nedjelju predsjednički program “Nova Hrvatska”, u kojem se, uz ostalo, zalaže za donošenje novog Ustava u kojem će stajati da su temelji Hrvatske u Domovinskom ratu, a zalaže se i za uvođenje kao nacionalnog gesla rečenice  – “Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što”.

milan_kujundzic

Kujundžić u svom programu predlaže i novi izborni sustav, novu javnu upravu i regionalni ustroj, novu gospodarsku i socijalnu politiku, novu vanjsku politiku, novu regionalnu politiku, novu strategiju nacionalne sigurnosti, novu energetsku politiku, novu demografsku obnovu i novu pomirbu i Istinu. Iako se zalaže za manji broj ministarstava, rekao je da će mu jedan od prvih poteza, ako pobijedi, biti osnivanje – ministarstva za Hrvate izvan Domovine.

U demografskoj politici zalaže se ne za zabrane, već za olakšavanje odluke da se dijete rodi, te da sva djece imaju osiguran vrtić i školu.

Kujundžić ističe da njegov prvi potez neće biti podjela savjetničkih mjesta niti deal oko unosnih pozicija u diplomaciji i upravama državnih poduzeća, već će mehanizam Ureda predsjednika staviti u funkciju plana Nova Hrvatska, odnosno plana za spas Hrvatske od potpunog gospodarskog, socijalnog i moralnog sloma.

Hrvatska sebi ne može priuštiti još pet godina šutnje i nečinjenja u ime osobnih i stranačkih interesa, naglasio je.

Svoj je predsjednički program dr. Kujundžić danas predstavio u punoj Maloj dvorani Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski”, a predstavljanje je započelo državnom himnom te minutom šutnje za sve one koji su poginuli za Domovinu.

Poručio je da su se za projekt – preporoditi Hrvatsku, mijenjati je, ne ostaviti je onima koji su je do sada vodili i koji bi lošim reprizama radili isto – odlučili prvenstveno iz obveze prema onima koji su dali svoj život za Hrvatsku, sanjali je i dosanjali, “a onda su je političke elite ukrale”.

“Dakle, prema njima ali i prema našoj djeci mi imamo obvezu napraviti nacionalni strateški sporazum, odnosno imamo obvezu izgraditi novu Hrvatsku.”, poručio je i dodao da to namjeravaju učiniti “svehrvatskim dijalogom, uvažavanjem, povjerenjem i vjerodostojnošću”.

Ako ne postignemo konsenzus Vlade i oporbe oko nacionalnih strateških interesa, ako tu inicijativu ne uzme u svoje ruke prvi i najodgovorniji čovjek u državi, a to je hrvatski predsjednik – ne možemo urediti državu, te intenzivno poraditi na demografskoj politici. Najveći problem i najveća “rak rana” Hrvatske i danas i sutra je to što nemamo djece, što se ne rađaju i što nam odlaze u svijet, rekao je.

Založio se i za “etičku, moralnu i zakonsku obnovu države Hrvatske”.

Kujundžić je također najavio da kreće s istinom i da nema ‘štićenika i štićenih’ koje neće taknuti.

“Političari koji su u ime svojih stranaka vladali i vladaju Hrvatskom, prevarili su, izdali, opljačkali i u siromaštvo odveli svoj narod”, kazao je Kujundžić.

Hrvatska se mora suočiti s tom istinom, naglasio je te najavio da će s istinom, pomirbom, zajedništvom i radom napraviti novu Hrvatsku.

Poručio je da se pogubne političke reprize mogu i moraju spriječiti, i da će to napraviti.

Kujundžić je istaknuo da je hrvatskom narodu “dosta već viđenoga” te da je dosta prijevara i obmana.

“Dakle, tko to mora napraviti – prvi među jednakima – predsjednik Republike to mora napraviti. On mora početi voditi državnu politiku, a ne kao što su dosada vođene stranačke politike. Dakle, zadnjih 15 godina dva predsjednika u tri mandata isključivo, jedino i samo vodile su stranačke politike, interesne politike, pojedinačne i grupacijske politike. Tome je kraj za 29 dana”, poručio je Kujundžić.

“Često se kite takozvanim lijevim i takozvanim desnim. Međutim, tu nema ni lijevih ni desnih, to su interesne grupacije koje varaju svoj narod”, ustvrdio je.

Kujundžić ističe kako predsjednik države mora uvažavati različitosti i mora uvažavati sve, a ne samo pripadnike svojih stranaka i svojih klanova, a druge vrijeđati i omalovažavati.

Zaključuje kako u Hrvatskoj neće biti više mraka. “Predsjednik, ma tko to bio izabran mora ići s istinom. Dosta nam je laži, obmana, prijevara, dosta nam je mraka koji se pokušava u Hrvatskoj zadržati. Neće biti više mraka. Upalit će se veliko svjetlo u Hrvatskoj s istinom. Istina i svjetlo bit će obilježje Hrvatske sutra”, poručio je predsjednički kanidat Kujundžić u svome programu “Nova Hrvatska”.

(Hina)