KARDINAL HOMOFOB OPTUŽEN DA JE GAY

Britanski kardinal Keith O’Brien osramotio je Crkvu. Uoči Papina odlaska najviši katolički poglavar Britanije koji je bio najoštriji protivnik gay osoba, pokazao se licemjer. Nije jedini, ali je osramoćen. Troje svećenika i jedan bivši iz biskupije St. Andrews i Edinburgh, su ga prijavili za zlostavljanje vatikanskom nunciju Antoniu Menniniju.

Keith O'BrienNe bi kardinalova sexualnost bila toliko skandalozna da nije bio najratoborniji protivnik homoseksualizma i istospolnih brakova, čime se medijski izložio. Optužili su ga za zlostavljanja prije trideset godina, iako on negira. Vatikan je dobio podrobna svjedočanstva. Tvrdi: “To su klevete i ja nisam gay. Ali neću se pridružiti kardinalima na konklavama, jer ne želim da se medijska pozornost u Rimu fokusira na mene – umjesto na papu Benedikta XVI. i njegova nasljednika.” – izjavio je kardinal ali i ponudio  Papi ostavku, koja je prihvaćena. Dokazi pćuju da se nije zaustavio samo na homoseksualnim odnosima, već sexističkom iživljavanju koje je posvjedočio psihijatar bivšeg svećenika. Zadnje vrijeme oštri kardinal je promjenio poglede, pa predložio ukidanje celibata i omogućavanje ređenja žena za svećenice, jer to Isus nigdje ne zabranjuje.

kardinal-obrienZačuđuje ta dvostruka ličnost kod jednog duhovnika, koji bi trebao pomagati osobe kojih je na svijetu minimalno 10%, a to je cca. 600 milijuna. Osude i uvrede, po kojima je bio poznat koštale su ga skupih optužbi. Papa Benedikt XVI. unatoč krivim interpretacijama, je više puta pozvao na toleranciju drugačijih ljudi i homoseksalaca, ali podsjetio na Biblijsku obitelj i ljubav. tvrdeći kako Katolička crkva ne može podržati istospolne brakove, jer bi to bilo protiv vjere. Papa kao i Crkva ima službeni stav da je homoseksalni čin grijeh, no ne i radikalne osude koje razni svećenici uzimaju sebi za pravo.“Za sve dobro što sam mogao napraviti zahvaljujem Bogu. Za sve greške, ispričavam se svima koje sam povrijedio.”, rekao je 75.godišnji O’Brien. Kardinal je zbog vlastitog problema identiteta uništio brojne ljude, toliko da je osoba iznjela dokaze liječenja 30 godina, iz čega je vidljivo da kardinal nije birao sebi jednake, već nasrtao na osobe i istraumatizirao ih. Papa je iza sebe ostavio novog predsjednika Vatikanske banke njemca Ernsta von Freyberga

Tajda Radovniković, Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *