KALMETA ZLOSTAVLJA STARICU PREKO SUDA

ZADAR – UTVRDA KOJU JOŠ ŠTITI SPREGA
Ivica Vidić: “IZA PROGONA STOJI KALMETA PA SUD.”

Na Općinskom sudu u Zadru održano je jedno u nizu ročišta u predmetu iz 1989 godine u kojem grad Zadar kao tužitelj a po naputku Vrhovnog suda utvrđuje da li je Marija Sliško 1989 godine trebala skrb druge osobe, a u predmetu koji je vezan za stanarsko pravo. U to vrijeme je Sliško bila u invalidskoj mirovini, slabo pokretna, i za nju se skrbila rodbina. Živjela je u prizemnici u kojoj je imala stanarsko pravo i na koju je imala pravo otkupa.Kad su počeli ratni nemiri obitelj je odvela u Sinj gdje su svi bili sigurniji.

Prizemnica, u naravi stan Marije Sliško ostao je na nemilost okupatorskih granata koje su tada obasipale Zadar. Ali neprijatelj nije bio tako nemilosrdan prema Mariji Sliško kao ratni profiteri i osobe na službenim položajima u Zadru, koji su odlučili opljačkati Mariju i uskratiti joj pravo na dom. Njen stan nije uništen od neprijateljskih granata, razrušen je i spaljen od domaćih kućepalitelja, jer je lokacija na kojoj se čestica sa kućicom nalazila trebala za pristupni put stambenoj zgradi tajkuna koja je sagrađena na susjednoj čestici.

I zato se grad Zadar obrušio na invalidnu staricu i rodbinu koja se o njoj skrbila. Utužili su pravo Mariji na liječenje, na skrb izvan stana nad kojim su fijukale granate – pravo na život. Prava istina jest da nisu htjeli obnoviti devastirani dom Marije jer su gradski oci izdali dozvolu da se preko čestice tog doma napravi pristupni put stambenoj zgradi na susjednoj čestici.
Dodatni nemoral ove priče jest da je obitelj koja je skrbila za Mariju obitelj hrvatskog branitelja, koji je sa svojom tetkom sklopio ugovor o uzdržavanju.

Dok je Ivica Vidić branio domovinu na prvim crtama bojišnice u Zadru , njegov dom srušen je i spaljen od domaćih izdajnika koji su to radili pod pokroviteljstvom vlasti. Kroz sve ove godine sudovanja u progon Ivice Vidića uključili su sve službe koje su mogli uključiti, od Odvjetništva do Policije, pa čak i poštara koji ne donosi pozive za ročišta svjedocima.
Sve Vidićeve prijave institucijama su ignorirane, a kaznene prijave odbacivane bez obrade, no zato je prijava grada Zadra sa tadašnjim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom dobio pravo da tuži i progoni.

Na Sudu odvjetnik grada Zadra, koji je tužitelj u postupku izjavljuje da je ovaj predmet glupost.  Nažalost naš istražni tim smatra da je sramotan pun sprege kriminala i vlasti, a da su odbačene prijave gospodina Vidića samo dokaz da je u RH jedino kriminal dobro umrežen i funkcionira bez greške, kao dobro podmazana mašina.

Istražni tim udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *