KADA TUŽITELJ U OČI LAŽE

U splitskom državnom odvjetništvu, stranke se nagovara na povlačenje kaznenih prijava i zastrašuje. Umjesto da DORH bude sretan što ima građana koji prijavljuju kriminal, tužiteljica Daira Boban je obitelj Prolić opomenula da se ne “itaju” prijavama, ponižavala ih pitanjima što su po struci, te ih navodila da odustanu od kaznenog progona protiv tužiteljice i skupine građevinskih razbojnika. Savjetovala ih je da je lažno prijavljivanje kazneno djelo – znajući da istinito prijavljuju, osobe uigrane u organizirani kriminal.

Daira Boban je postala glavna Općinska državna odvjetnica, van regula. Nije bila zamjenik državnog odvjetnika, kao ostale tužiteljice, već od obične odvjetnice odmah zaslužila povjerenje Mladena Bajića i postala glavna Općinska državna odvjetnica u Splitu. Na oči prelijepa i sexipilna dama koja očarava svojom pojavnošću, na ni jedno pitanje nije dala odgovor u 30 minuta razgovora. Konstatirala je uredniku da se ne može tek tako suce u Trogiru nazvati kriminalcima, jer je kriminalac opasna terminologija. “To je terminologija za razbojnike, dilere, reketare, ali ne i suce.” – tvrdi nam Boban. Očito Daira Boban nije svjesna da je kriminal – kriminal ma tko ga počinio. Zloupotrebljavajući državni položaj, kriminal je daleko veći od tri nabrojana, samo je ključno pitanje tko vodi istragu. Dakle, Daira Boban se pokazala spremnom da ako bi nešto bilo protivno njenim interesima, goniti za lažno prijavljivanje. Ista stranka Nadan Prolić je kao i Ilonka Miše Vudrić podnjela prijavu protiv tužiteljice Sanje Selman koja im opstruira postupke.To se ne sviđa šefici Dairi Boban, koja nam priznaje da su i nju tako kazneno prijavili u Zadarski ODO za krivotvorine, pa se vodio postupak. Sad nam je jasno tko vodi istrage u DORHU. Nije ona ni jedina. Postupak se vodi i protiv šfice Uskoka Natalije Petković jer je dokazano uspjela uknjižiti nekretninu za jedan dan, dok drugi čekaju. Trebalo joj je zbog osiguranja kredita. Kredit joj je obrađivala optužena u aferi “Zemljišnik 1” akterica, koja se nalazi u skupini Sunko, Masle, Ćubelić, Sablić, postupak koji je poslan u Rijeku.

DORH privatna agencija Mladena Bajića, sklona korupciji i političkom gonjenju, te privatnom držanju u ladicama

Naše državno odvjetništvo je hitro, kada treba neka jednostavna sankcija poput radnika Jadrankamena, uopće radnika, jer je vlast i privatna agencija Mladen Bajić važnija od države, tj. građana. Interesantne činjenice su da je Daira Boban radila kao odvjetnica u istoj zgradi gdje je radila supruga Bajića, Ecija Kuljiš- Bajić, a najveće iskustvo je stekla od supruga Nene Bobana koji je branio Mirka Graovca, koji je politički osuđen kao žrtveno janje RH bez ijednog materijalnog dokaza. Čak se i desnica smijala. Znakovito da Bobanica kao SDPovka, je mnogo radila u velikog prijatelja Bajića – tajkuna Juroslava Buljubašića, te je od tamo prebačena u DORH. Kada smo pitali Dairu da li se vodi postupak protiv Natalije Petković, rekla nam je da ne zna. Da nije smješno bilo bi tragično. Na moj cinični osmjeh, odgovorila je da je bitno tko prijavljuje, no zataškala je pred javnošću da se vodi postupak protiv šefice USKOKA a javnost ima pravo znati. Javnost su građani! Javnost ih plaća, javnost zanima njihova mreža! Javnost zanima njihova kriminalna mreža! To mi je proširilo vidike, moram priznati. Za sada su nas zanimale afere o kojima smo pisali, pa smo obišli i glasnogovornicu ŽDO Rene Lauru koja je bila službena smatrajući da je lažno prozivana.

Mladen Bajić pred tada glavnim urednikom Slobodne Dalmacije Draženom Gudićem (link Ranko Ostojić, Juroslav Buljubašić), razgovara sa premijerom Ivom Sanaderom. Tada je već počelo koketiranje Bajića sa EPH medijima.

Gospođa Laura je bila upoznata sa aferama koje nas zanimaju, pa nas je spremno dočekala, te na pitanja kratko rekla: da se izuzela iz postupka Brodoturs Brodosplit koji istražuju čak dva državna odvjetnika i Lučicu Aganu i PZMarina koje istražuje Općinsko državno odvjetništvo. Tužiteljica Laura nije htjela govoriti o detaljima istraga jer bi tvrdi počinila kazneno djelo. Mnogi se moraju bojati za posao i kriminalna djela na čelu sa Mladenom Bajićem, jer će im pravda zakucati na vrata.

Pripremio Toni Eterović, foto Udarno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *