JANŠA SLUŽBENO SVRGNUT

Novi predsjednik slovenskog parlamenta Janko Veber izjavio je da ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora ovisi o tome kada će tehnički premijer Janez Janša zaključiti pregovore s Hrvatskom o pitanju Ljubljanske banke.

jansa_janez-“Ratifikacija ovisi o tome kada će Janez Janša zaključiti pregovore s Hrvatskom o Ljubljanskoj banci.”, rekao je Veber u srijedu navečer za emisiju “Odmevi” Slovenske televizije, govoreći nakon što je parlament kao mandatarku za sastav nove Vlade imenovao Alenku Bratušek iz stranke Pozitivne Slovenije (PS).

Iako su zastupnici u raspravi uoči glasovanja o povjerenju Alenki Bratušek kritizirali premijera Janšu jer nije poštivao dogovor parlamentarnih stranaka koji je predviđao ratifikaciju početkom ožujka, te zato što je smijenio bivšeg pregovarača za Ljubljansku banku Karla Erjavca i tako produžio pregovore s Hrvatskom, Janša će sve do imenovanja nove Vlade biti u ulozi da s Hrvatskom regulira pitanje kojim Slovenija uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

Janšin susret s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem okvirno je najavljen za 10. ožujka, a nova Vlada Alenke Bratušek do tada teško može biti formirana.

Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *