IZ SOE: PRATIMO LINIĆA I HNS OD KADA SU POLITIČKI AKTIVNI!

Slavko Linić sada javno iznosi da ga prati policija, pa SOA i da mu prijeti uhićenje po nalogu Milanovića koji je sada po njegovu mišljenju prvoklasni kriminalac. “Neovlašteno je koristio tajnu službu da mi zastrašuje obitelj, jer mene ne može, raspitivali su se oko predstečajnih nagodbi.” Linić se čudi da je on najednom kriminalac i tvrdi da je isključivo radio u interesu INE i države. “Nemam nikave tajne račune, mnogo je bolesnih optužbi.” – tvrdi Linić.  Zorana Milanovića optužio je da preko brata Krešimira sklapa prljave poslove na štetu države. Kako doznajemo iz Banskih dvora Milanović je u jako teškom stanju i strpljivo čeka postupanje Dinka Cvitana.

znam-sve

Prijatelj Linića Vitomir Bijelić i njegovi dečki, dojavili su Liniću da ga se već duže vremena sigurnosno obrađuje zbog nepodobnosti. No kako je portalu udarno.com priopćio izvor, praćenje nije novost. Tajne službe Linića i sve ostale političare prate još iz vremena Jugoslavije do danas. Oko svih pretvorbi koje se ovih dana ni ne spominju u javnosti. Sve se to slaže na police dok ne zatreba aktualnom političkom trenutku. Iako će službeni izvještaj tajnih službi kao i inače biti da ništa nisu otkrivene nepravilnosti. U obavještajnom svijetu svi se prate od nacionalnog i društvenog interesa, koliko je moguće to pratiti a operativci ne unose sve u kompjutere i baze SOE, nego stvari koje ne žele imati na svojoj duši zapisuju dokumentiraju i čak nelegalno nose kući kako bi zaštitili sebe. U sustavu u kojem je politička situacija svako pet dana drugačija, obavještajac mora biti lukaviji od politike i korak ispred. O svim političarima i tajkunima postoje tajni dosjei. Ukratko, smatra izvor Milanović je pogriješio što nije pozatvarao i Linića i resore Pusićkinog HNS gospodarstva, graditeljstva i elektroprivrede. Spominju se pranja novca u multimilijunima eura, ali to nije sve. Da ova zemlja ima pravnu snagu nikada ne bi bio premijer ni predsjednik onaj tko je. – tvrdi nam izvor.

Zoran Milanović izjavio je u razgovoru za ‘Jutarnji list’ kako nema baš nikakve veze sa slučajem HBOR-ova kredita bivšoj supruzi njegova brata. Istaknuo je kako ne zna posve točno kojim se poslovima njegov brat sada bavi niti bi ikada pomislio iskoristiti svoj politički utjecaj u njegovu korist. Ivo Josipović tvrdi: “Svi s kojima sam razgovarao su zabrinuti zbog ove teme. Moraju učiniti sve u Vladi i SDP-u da se sukob unutar SDP-a ne pretače na Vladu. Ovo je kriza u stranci i ne smije biti kriza u Vladi jer Linić više nije član Vlade.”  rekao je Josipović. Vlada ima moje povjerenje dok se ne dokaže da je nešto činila protiv zakona i protiv Ustava. Ja ću provjeriti je li je SOA postupala protiv Linića i ako je, je li to bilo zakonito i prema rezultatimakoje ću podijeliti s javnošću donijet ću odluku.”

“Ovu priču treba što prije završiti, znati ću za tri četri dana što se događa.” stajalište je predsjednika Josipovića.

Pripremio Toni Eterović