HRVATSKA ZORA: VLADA ŽELI UNIŠTITI HRVATSKE BRANITELJE

vlada

Nakon što je u nekim medijima objavljeno kako će neki hrvatski branitelji, sudeći po novom zakonu, gotovo u potpunosti ostati bez braniteljske mirovine, javili su nam se iz stranke Hrvatska zora. Oni oštro osuđuju ovaj zakon i pozivaju Vladu da podnese ostavku. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Red je došao i na one koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Kukuriku vlast nakon sustavnog uništavanja hrvatskog srednjeg sloja, poduzetništva, obrtništva, školstva i zdravstva, sada se igra i s egzistencijom hrvatskih branitelja. Riječ je o nepodnošljivo drskom i neprijateljskom postupku ove nenarodne vlasti, kojoj smeta braniteljska populacija, pa je u tajnosti i bez javne rasprave pripravila zakon o mirovinskom osiguranju branitelja i članova njihovih obitelji. Po njemu će braniteljske mirovine od siječnja 2015. biti podijeljene na dva dijela: opći i poseban dio. Opći dio mirovine izračunavat će se sukladno radnom stažu i uplatama doprinosa, a posebni dio nadoknadio bi razliku u iznosu do mirovine ostvarene prema Zakonu o pravima branitelja.

Ispada tako da će mnogi branitelji koji su u rat otišli vrlo mladi i prije rata nisu bili zaposleni, potpuno ovisiti o nesigurnom braniteljskom dodatku iz državnog proračuna, odnosno o stanju tog proračuna, odnosno o volji ministra Mrsića i nesposobne Vlade hoće li ga isplatiti ili ne. A budući da nesposobna aktualna vlast ništa ne zna poduzeti da se stanje u državnoj riznici popravi, neki bi branitelji mogli ostati i bez cijele mirovine.

Hrvatska zora i Savez za Hrvatsku upozoravaju branitelje i hrvatski narod da treba početi odbrojavati zadnje dane ove vlasti. Mi moramo sudbinu Hrvatske preuzeti u svoje ruke, a naša će stranka uvijek biti na strani onih koji su oslobodili ovu zemlju. Stoga su jedino rješenje prijevremeni parlamentarni izbori, i to istodobno s predsjedničkim izborima u studenome ove godine, kako bismo spriječili skandalozni i opasni zakon protiv hrvatskih branitelja. Braniteljske mirovine i egzistenciju braniteljskih obitelji spasit ćemo samo brzim rušenjem vladajućih elita u Banskim dvorima i Saboru’

D.V.