HNB: Raiffeisenbank VARALI, MI NISMO KRIVI

Predsjednik stožera istražitelj i glavni urednik portala udarno Toni Eterović izludio je Guvernera HNB inzistiranjem i ponavljanjem pitanja. Izvorno email očitovanje zamjenice guvernera možete pročitati ovdje.
Raiffeisen
VPM, UDARNO.COM, 21000 SPLIT, Toni Eterović
PONAVLJAM GUVERNERU HNB I TRAŽIM PREMA ZAKONU O PRISTUPU INFORMACIJI DA MI SE ODGOVORI. Da li su sljedeće zadruge imale dozvolu za rad u Republici Hrvatskoj? Znamo da se radi o inozemnim kreditima ali svi su odrađeni u RH, kod javnih bilježnika nezakonite solemizacije, uknjižbe u pet dana na sud, a sada se reketari građane. Predavao se keš u Austriji na ruke, ovdje ih odvjetnici i posrednici zastupaju nezakonito. Kako je ovako nešto dozvolila HNB?
Da li su navedne zadruge imale dozvolu za rad u Republici Hrvatskoj?
1. Raiffeisenbank Groß St. Florian-Wettmannstätten
2. Raiffeisenbank St.Stefan-Jagerberg-Wolfsberg
3. Raiffeisenbank Bad Radkersburg-Klöch eGen
4. Raiffeisenbank Massongex-St-Maurice-Vérossaz
5. Raiffeisenbank Mittleres Raabtal eGen
6. Raiffeisenbank Postal 
7. Raiffeisenbank Gnas
8. Raiffeisenbank Unterpremstatten Egen
9. Raiffeisenbank Leibnitz 
10. Raiffeisenbank Hatzendorf-Unterlamm eGen
11. Raiffeisenlandesbank Kärnten Klagenfurt
12. Raiffeisenbank Paldau-Studenzen-Eichkögl
13. Raiffeisenbank Friesach-Metnitztal
14. Raiffeisenbank Kematen
15. Raiffeisenbank Neunkirchen – Schwarzatal – Mitte
16. Raiffeisenbank Arnoldstein
17. Raiffeisenbank Bad Radkersburg-Klöch eGen
18. Raiffeisenbank im Mostviertel Aschbach
19. Raiffeisenbank Dornbirn zu Besuch
20. Raiffeisenbank Kirchberg-Edelsbach 
21. Kreditbank Bleiburg (Posojilnica-Bank)
 
HRVATSKA NARODNA BANKA
Poštovani,

zahvaljujemo na upitu.

Zakonom o Hrvatskoj narodnoj banci propisana je nadležnost nadzora HNB-a nad poslovanjem kreditnih institucija (banaka, štedionica, kreditnih unija) kojima je HNB dao odobrenje za rad. Popis takvih institucija javno je dostupan na našoj web stranici www.hnb.hr.

Niti jedna od zadruga koje navodite nema niti je u prošlosti imala od strane HNB-a izdano odobrenje za rad. Zato HNB nema nadležnosti nad njihovim poslovanjem.

Navedene zadruge ovlaštene su za poslovanje sukladno propisima Republike Austrije usklađenima s Europskom pravnom stečevinom. Zato je pitanje zakonitosti njihovog postupanja primarno odgovornost austrijskog regulatora – FMA.

HNB nema nadležnost niti odgovornosti za (ne)zakonitost njihovog poslovanja. Ta su pitanja detaljno regulirana mjerodavnim propisima, provođenje kojih nije u nadležnosti HNB-a. Zato je  pitanje “kako je ovako nešto dozvolila HNB” neutemeljeno.Građanima Hrvatske, koja je danas punopravna članica EU, liberalizacijom deviznih propisa učinjenom u procesu prihvaćanja pravne stečevine EU, dopušteno je zaduživanje u inozemstvu, što čine – kao i u svakom slobodnom tržišnom sustavu – isključivo na vlastitu odgovornost i rizik. Iz prirode odnosa dužnika i kreditora proizlazi potreba da svaka od ugovornih strana ispuni ugovorne obveze, a osiguravanje pravne sigurnosti svih sudionika preduvjet je funkcioniranja financijskog sustava.

S poštovanjem i pozdravom,

Ružica Vuger

Ured guvernera

Molim vas na pismeno da te banke nemaju pravo raditi a ja znam što su počinile, u Austriji me čekaju, tu nema liberalizma, makinacije su se vršile na način da je osoba  janog bilježnika Austriji i Hrvatskoj istog dana, što je po zakonu fizike nemoguće. Daljnja kaznena djela su ocean. Osim toga novci su se isplaćivali u kešu i prelazili granicu, na razlicite nacine tumaceci kako je to uredno. Kakav je to zakon, LIBERALIZAM? A usto brojni građani imaju urednu prijavu inozemnog kredita. Što to podrazumjeva? Da ste dali dozvolu za sve ove makinacije? Zapravo ovdje iako se radi o Hrvatskim sudionicimna i posrednicima vidim glavno mjesto zločina u Austriji i tamnošnja će se pravna država zabaviti sa našom mafijom, jer ovo je dozvoljeno očito i od HNB i od DORHA? Teško je vjerovati da nitko ništa nije znao. Javilo nam se na stotine ljudi da ih predvodimo u stožeru. Neki građani su još uvjereni da su pozajmljivali od zakonite Raiffeisen banke, sanjaju, otplaćuju tri puta glavnice, kamatari ih se gore nego reketari, plaćaju dug koji nikada neće isplatiti i nitko isplatio nije. Ovdje se radi o najmanje 50 kaznenih djela.
 
VPM Glavni urednik udarno.com
TONI ETEROVIĆ
Nakon ovoga nismo dobili odgovor, ali smo potvrdili početak, a i FMA to potvrđuje. Istraga u Austriji je u tijeku sa stožerom.

Stožer je zatvorio svoj krug, nadamo se da ste popunili svoje kriterije. STOŽER PROTIV Raiffeisenbank predvodi TONI ETEROVIĆ, kontakt telefon: 021/276-831.

Istražni tim udarno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *