GLASINE O BAJIĆEVOJ SMJENI – VESNA ALABURIĆ

U obavještajno političko sudskim krugovima intezivna je tema da će na jesen Mladen Bajić konačno završiti svoj mandat glavnog državnog odvjetnika RH. EU mu nije dala prolaznu ocjenu o čemu je Angela Merkel javno izvjestila građane Hrvatske. “Korupcija je i dalje poglavlje raka rana Republike Hrvatske naročito politička i pravosudna korupcija.” – izjavila je putem video obraćanja Njemačka kancelarka Merkel.

Vesna-Alaburic3008

Milanović je dao na doznanje Bajiću da više ni on ne računa na njega. Afere Lora, HYPO, Bandić, HRT, pretvorba unazadile su Hrvatsku. Bajić i njegovi psi poslušnici svemu tome nisu bili dorasli. Sve najveće afere stoje u ladicama DORHA i raznih načelnika policije, stoga će se tretirati kao suučesnici kada nastupi novi mandatar. U  igri za “prijestolje” doznajemo da nije uspio proći površni ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan, koji se također spominjao kao kandidat. Sada je sve glasnije ime odvjetnice Vesna Alaburić. Alaburićka dolazi iz reda ministra pravosuđa Orsata Miljenića sa kojim je bila odvjetnička partnerica, te joj je ministar ostavio svoje predmete posebno zastupanje EPH Ninoslava Pavića. Ugledni tv urednici među sobom komentiraju da bi to podrazumjevalo da se DORH daje u ruke Ninoslavu Paviću protiv kojeg se vodilo niz kaznenih postupaka, no ne i ratno profiterstvo.

Inače, Alaburićka je stručnjak za medijisko pravo, branila je brojne medije od Feral Tribunea do Europapress Holdinga, a predavala je i Pravo javnih medija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Također bila je kandidat za sutkinju Europskog suda za ljudska prava, no nije prošla. Građani koji se sjećaju pokušaja depolitiziranja DORH-a, uvijek se sjete Radovana Ortynskog koji je kroz medije izblamiran, lažno optuživan, prodan i eliminiran po nalogu Stipe Mesića.

Pripremio Toni Eterović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *