FRANCUSKA NAJPOSJEĆENIJA TURISTIČKA SILA, A GDJE JE HRVATSKA?

Planirate nezaboravno putovanje, ali niste sigurni gdje otići? Ako želite donijeti svoju odluku na temelju onoga što pokazuju analize posjećenosti, provjerite ovu kartu MoveHuba koja pokazuje koje zemlje su najviše turistički posjećene na svijetu.

most-popular-countries-1000px

Francuska je već duže vremena na broju jedan, prima 81,4 milijuna posjetitelja svake godine. To je gotovo 20 milijuna više nego u SAD, koje su na mjestu broj dva. Slijede velike zemlje Kina, Španjolska, Italija, Turska, Velika Britanija, Njemačka, Rusija…Hrvatska je ubjedljivo najpopularnija destinacija u regiji i u rangu je zemalja koje imaju između 5 i 10 milijuna posjetitelja. To je recimo u rangu Portugala, Belgije ili Australije, koje slove za mnogo razvijenije zemlje.

Najnepopularnija Europska zemlja je Finska, koju posjeti manje od 3 milijuna turista godišnje. Najveća je nepoznanica, tradicionalno Afrika, za čije zemlje većinom niti nema podataka. Fascinira podatak da je Mijanmar, u kojemu je stalno nemirno, jedna od najposjećenijih Azijskih zemalja, u rangu sa Kanadom i Poljskom.

S. Martić