EVELIN TONKOVIĆ ĆE UČINITI POLICIJU PROFESIONALNIJOM?

Tonković se vraća u policiju gdje je bio do 90-ih načelnik odjela za droge

Bliski izvor nove Vlade RH naziva Evelina Tonkovića profesionalcem koji nije stranački opredjeljen i koji je u vrijeme svog djelovanja u policiji bio beskompromisni borac protiv kriminala. Kao glavni urednik osjećam potrebu prenjeti to pismeno. Kada je kriminal ušao u policiju Evelin je postao smetnja tako da ne može stajati Vaša tvrdnja da je osoba moralno upitna. Nakon što je izbačen iz policije Evelin Tonković je otišao u odvjetnike da bi imao od čega živjeti.

Tijekom privođenja Borana Uglešića, sina jednog od najuglednijih psihijatara Borbena Uglešića

Samim time dovođenje u sukob interesa njegova pravna zastupanja kao i “svađe” sa sucima gdje je bio stranka u postupku nisu opravdane skandala na portalu udarno. Vraćen je gdje mu je mjestu u MUP RH i svoj posao će obavljati odgovorno, zaboraviti odnose sa klijentima jer više nije odvjetnik. Dobio je povjerenje Vlade kao i ministra Ranka Ostojića da doprinese borbi protiv organiziranog kriminala, kakav je bio prije dvadest godina.

Od najstrože splitske sutkinje Spomenke Tonković tražio je trajno izuzeće iznjevši da su u dalekom srodstvu, što je sutkinja ocjenila netočnim.

Sudac Zoran Kežić koji je zadao bolne udarce narko mafiji bio je meta kaznene prijave odvjetnika Tonkovića za zloupotrebu položaja kada je naredio da se branjenik Tonkovića torcidaš Velimir Ronkulin privede u pidžami. Ronkulin je optužen da je bio u skupini koja je s bengalkom kod restorana “Mala kapela” u Dugopolju zapalila automobil zagrebačkih pločica u kojem su bili navijači Dinama. U tom su incidentu zagrebački navijači zadobili lakše tjelesne ozljede, a njihovo je vozilo u potpunosti izgorjelo.

Ostaje nam za sada vjerovati izvoru jer je pouzdan našem mediju, kao i činjenica da je Tonković bio prije 20 godina strah i trepet za narko dilere Splita. Dajemo mu punu podršku ako će zaboraviti klijente i čekamo rad novog MUP-a. Možda bi bilo lakše da je netko od savjetnika ministra ipak van postupaka koji su obilježavali splitska suđenja i netko tko se borio protiv kriminala zadnji period, takvih ne manjka na poslu i u mirovini.

pripremio: Toni Eterović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *